Karadenizbirlik, üreticinin ekonomiye katkısını artıracak

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, '2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı'nda, bölgedeki yağlı tohum üreticilerini ve üretimini...

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, '2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı'nda, bölgedeki yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek Tarım Satış Kooperatifleri Üst Birliği olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı'nda kooperatifçiliğin ekonomiye katkısının artması için her türlü desteği vereceklerin belirterek, "Karadenizbirlik, bölgedeki yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek Tarım Satış Kooperatifleri Üst Birliği'dir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya, özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal bütünleşmeye olan katkılarını vurgulayarak 2012 yılını 'Uluslararası Kooperatifler Yılı' olarak ilan etmesiyle ilgili açıklama yapan Ünal Erarslan, "Kooperatiflerin ekonomik kalkınmamıza olan katkıları, etkin ve verimli kooperatiflerin oluşturulması ile kooperatiflere ait yasal çerçevenin düzenlenmesi hedeflenmektedir." diye ifade etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ MODELİ

Karadenizbirlik'in, bölgedeki 30 binin üzerinde aktif üreticiyi birleştirici rolü ve tarımsal üretime olan sürekli desteği ile temelinde işbirliği anlayışı yatan kooperatifçilik hareketinin önemli bir örneği olduğunu ifade eden Ünal Erarslan, şöyle dedi: "Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde kooperatifçilik kırsal kalkınmada büyük bir rol oynamaktır. Kooperatifler, yoksulluktan çıkış yolu olup insana öncelik veren, ekonomiyi güçlendiren ve daha iyi bir dünya kuran işletmelerdir. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçları dengeleyen kooperatifler aynı zamanda sürdürülebilir bir iş modelidir."

Reklam
Reklam

"KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDİK"

Karadenizbirlik'in, bölge yağlı tohum üretiminin yüzde 35-40’ını mübayaa ederek, belirlediği fiyatlar ve alım koşulları ile piyasayı yönlendirmekte ve regüle etmekte önemli bir etken, üretici adına birleştirici bir güç olduğunu söyleyen Ünal Erarslan, "Yıllardır değişen piyasa şartları karşısında, öncelikle üretici ortaklarının menfaatlerini koruyarak bütün riskleri üstlenmiş ve kurumsal yapısı ile istikrarlı kalitesinden ödün vermemiştir. Aynı zamanda, Karadenizbirlik markalı ürünlerimizin üzerinde belirtilen 'Kooperatif Ürünüdür' ibaresi ile bu güç birlikteliği simgelenmiş ve bölgemiz ürünlerinden elde edilen mamullerimiz benzer ve taklitlerinden ayrılmıştır." diye konuştu.

Ünal Erarslan, Karadenizbirlik bölgesinde yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek Tarım Satış Kooperatifleri Üst Birliği olup kooperatifçilik hizmetlerinin bölge ekonomisine olan katkısının artması için her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz