Karadeniz'de Fırtına Kopacak

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan iki Karadeniz ekibi Trabzonspor ve Orduspor, yarın Trabzon’da karşılaşacak. Tarihinin...

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan iki Karadeniz ekibi Trabzonspor ve Orduspor, yarın Trabzon’da karşılaşacak. Tarihinin en başarısız dönemlerini geçiren ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren bordo-mavili ekip ile düşme potasından çıkmak isteyen mor-beyazlıları kozlarını paylaşacağı müsabakaya iki takım da mutlak galibiyet için çıkacak.

Karadeniz’in kardeş takımlarının mücadelesinde Trabzonspor saha ve taraftar avantajını da kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Bordo-mavililer, zorlu maçta alacağı 3 puanla hem çıkışa geçmek, hem de Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda karşılaşacağı Sivassspor maçı öncesi moral bulmak istiyor. Sezona iyi başlamasına rağmen devamını getiremeyen ve şuana kadar hiç deplasman galibiyeti olmayan Orduspor, ilk deplasman galibiyetini Trabzonspor’dan alıp gelecek haftalar için ligde kalma umudunu devam ettirmeyi hedefliyor. İki takım açısından da hayati önemi sahip olan müsabakaya Trabzonsporlu taraftarların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Orduspor yönetiminin de isteği herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Avni Aker’e konuk takım taraftarı ise alınmayacak.

Reklam
Reklam

Alınan başarısız sonuçlar nedeniyle tam bir hayal kırıklığı yaşanan Trabzonspor’da, teknik direktör Tolunay Kafkas takımını Orduspor maçını motive etmek için yoğun çaba harcıyor. Kendisine duyulan güvene henüz karşılık veremeyen genç teknik adam, talebelerini saha dışı gelişmelerden uzak tutmaya çalışıyor. Futbolcularından sadece yarınki maçı düşünmelerini isteyen Kafkas, bu maçta alacakları bir galibiyetle hem biraz olsun nefes almak, hem de kupadaki Sivasspor maçı öncesi güven tazelemek istiyor.

Orduspor maçında kadroda mini bir revizyon yapması beklenen genç hocanı, geçtiğimiz hafta kadroya almadığı Colman ile sonradan forma şansı verdiği Adrian’ın bu hafta ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Savunmada da bazı değişiklikler yapabileceği belirtilen Tolunay Kafkası'nın defansın sağında Celutska’nın yerine Serkan’a görev vereceği kaydediliyor. Kafkas’ın, savunmanın göbeğinde ise Bamba-Giray değişikliği ihtimaller arasında görülüyor.

Trabzonspor ile Orduspor’un lig tarihinde 22. kez karşı karşıya geleceği müsabakayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Arkın Akgöl yapacak.

Reklam
Reklam

Hlüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak olan maça Trabzonspor’un şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Onur, Serkan, Mustafa, Bamba (Giray), Cech, Zokora, Colman, Adrian, Olcan, Halil ve Henrique.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: