Karadeniz'de hamsi avına başlandı

GİRESUN - Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Kalafat, Karadeniz'de hamsi avının Ordu açıklarında başladığını söyledi.

Kalafat, palamutun bol olması nedeniyle hamsi avına bu sezon geç başlandığını belirtti. Karadeniz'de hamsi avına hava şartlarına da bağlı olarak genelde Ekim ayının ikinci haftasında başlandığını anımsatan Kalafat, "Bu sezonda, hamsi kıyıya inemedi ve sürekli açık sularda dolandı. Palamutun son günlerde İğneada Burnu açıklarında avlanmasını fırsat bilen hamsi, küçük sürücüler halinde de olsa orta Karadeniz'de kıyıya inmeye başladı. Palamutun Türk karasularını terk etmesi, havaların soğuması ve denizin biraz daha sertleşmesi halinde, hamsi sürülerinin Türk karasularına akın etmeye başlayacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Kalafat, Karadeniz'de hamsi avında bereketli bir sezon yaşanmasını beklediklerini kaydederek, "Karadeniz'de hamsi avına bir ay geç başlanmasına rağmen, bu yıl hamsi avının bol ve bereketli geçmesini bekliyoruz. Ordu açıklarında süren avı, bunun bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kalafat, Giresun'da manavlarda balıkçı tezgahlarında 4 ila 6 YTL'den satılan hamsinin fiyatının, bol avlanmaya başlanması halinde kısa sürede 1 YTL'ye kadar düşebileceğini de sözlerine ekledi.