Karadeniz’den Hisarcıklıoğlu’na Tam Destek

Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları, 1 Ağustos tarihinde yapılacak olan TOBB Olağan Genel Kurul...

Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları, 1 Ağustos tarihinde yapılacak olan TOBB Olağan Genel Kurul öncesi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, kendisine tam destek mesajı verdiler.

Yapılan seçimlerden sonra yeni oluşan Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. TOBB Birlik Merkezi’nde samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Karadeniz Bölgesi’nin tüm Oda ve Borsa Başkanları, 1 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşecek olan TOBB Olağan Genel Kurulu’nda Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanında olduklarının mesajını verdiler. Ziyarette söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin; bölgesinde ve dünyada giderek güçlenen önemli ve değerli bir aktör haline geldiğini, bu yükselişte sayıları 1.5 milyona ulaşan müteşebbisin çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE’NİN VE TOBB’UN HİSARCIKLIOĞLU’NA İHTİYACI VAR”

Türk müteşebbisinin ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bu denli etkin olmasında Hisarcıklıoğlu’nun da katkısının büyük olduğuna vurgu yapan Murzioğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda katma değeri yüksek, önemli çalışmalara imza atmıştır. Milletlerarası Ticaret Odası, Avrupa Odalar Birliği, İslam Odaları Birliği, Milletlerarası Ticaret Odası gibi uluslararası yapılarda üstlendiği görevler Türk İş Dünyası adına büyük gururlara vesile olmuştur. Başkanımızın önderliğindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; bugün Türkiye’nin ortaya koyduğu kalkınma hedeflerine erişmede vazgeçilmez aktörüdür. Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa camiası olarak bugüne kadar Sayın Başkanımızın ortaya koyduğu her görüşe, her çalışmaya, her projeye inandık ve sonuna kadar destekledik. Kuşkusuz; dün olduğu gibi bugünde Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na desteğimiz ve camiamıza katacağı değerlere olan inancımız tamdır. Bu vesileyle ülkemizin kalkınmasının tavan yaptığı bu dönemde; başarılarımızın devam etmesi ve pekişmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ve ülkemizin mutlak suretle, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na önümüzdeki dönemde de ihtiyacı olduğu düşüncemizi arkadaşlarım adına belirtmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Daha sonra Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, altında tüm Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları’nın imzası bulunan destek beyannamesini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na takdim etti.

Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları’na kendisine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden Hisarcıklıoğlu ise, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da camiaları adına var gücüyle çalışacağını söyledi. Seçim sonuçlarının herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyen Hisarcıklıoğlu, TOBB’un Türkiye’nin en demokratik kurumu olduğunun altını çizdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Tabanın tavana hükmettiği bir yapımız var. Zaman zaman kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler oluyor. Sadece Türkiye’de oda ve borsalarda zorunlu üyelik olduğu söyleniyor. Bu doğru değil. Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde zorunlu üyelik mevcut. İçinde bulunduğumuz camia, toplam 1 milyon 500 bin tüccar, sanayici, şirket, şahsi şirketlerin tamamını temsil etmektedir. Baktığınız zaman Türk özel sektörü olarak biz tam 14,5 milyon kişiye istihdam sağlıyoruz. Ve Türkiye’nin milli gelirinin yaklaşık yüzde 75’ini, yani 560 milyar doları bizim üyelerimiz tarafından sağlanmaktadır. Türkiye’deki yatırımların yüzde 82’si, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 90’ı. Yani, şu salonda bulunan sizler bu kitleyi temsil ediyorsunuz. Bu kitle adına konuşuyorsunuz, bu kitle adına hareket ediyor, bu kitlenin dertlerini çözmek ve problemlerini çözmek üzere beraberiz. Türkiye’de her yıl 750 bin kişi istihdam nüfusuna katıldığını düşünürsek, Türkiye’nin işsizlik oranının düşmesinde üyelerimizin, yani sizin temsil etmiş olduğunuz kitlenin çok büyük katkısı vardır. Son 1 yılda Türk özel sektörü olarak bu ülkenin geleceğine 132 milyar dolar yatırım yaptık. Bunun 87 milyar doları makine ekipman yatırımıdır ve üyelerimiz 140 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir geçen sene olduğu gibi. 12 milyar dolarlık kısmı da tarım ürünleri ihracatı.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: