Karadeniz'e hizmet verecek dev sağlık yatırımı törenle açıldı

Samsun ve bölgeye sağlık hizmeti verecek Medicana Samsun Hastanesi hizmete girdi. 70 milyon dolar harcanan...

Samsun ve bölgeye sağlık hizmeti verecek Medicana Samsun Hastanesi hizmete girdi. 70 milyon dolar harcanan ve 800 kişiye istihdam alanı oluşturacak hastanenin, başta Samsun olmak üzere Karadeniz Bölgesi, komşu iller ve komşu ülkelere sağlık hizmeti vereceği belirtildi. Açılışa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Sağlık Kenti Samsun dedik, yapılan hastanelerle Samsun’u 4–5 yıl içerisinde gerçek bir sağlık kenti kimliğine kavuşturduk." dedi.
Medicana Sağlık Grubu tarafından yatırım ortağı Borsan Şirketler Grubu işbirliğinde Samsun'da yapılan 30 bin metrekare kapalı alanda 220 yatakla hizmete açılan Medicana Samsun Hastanesi, kardiyoloji, acil ve çocuk gözlem ünitesi, yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere 38 branşta 90 uzman hekim kadrosu ile bütün bölümlerde sağlık hizmetini verecek şekilde hazırlandı.
Canik ilçesinde hizmete giren Medicana Samsun Hastanesi açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, vatandaşların yapılan yatırımlara her zaman sahip ve destek çıkmalarını beklediklerini vurguladı.
Bakan Suat Kılıç, "Samsun'umuza buradan bir taahhütte daha bulunuyorum. Yıl sonuna kalmadan Samsun’a bir tane de olimpik yüzme havuzu kazandıracağız. Bunun için arsa belirleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Yer teminiyle ilgili bütün unsurlar bitirildikten sonra yeni bir olimpik havuzunun temellerini halkımızla birlikte atacağız. Yine Atakum ilçesinde belediye tarafından arsa temini sağlanırsa, bin 500 kişilik kapalı spor salonunun temelini atmayı planlıyoruz.” diye ifade etti.
Bakan Kılıç, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokolümüzü imzaladık. 'Stadyum Samsun', inşallah Samsunumuzu yeni bir stadyuma bütün sosyal donatılarıyla birlikte kavuşturmak üzere imzamızı TOKİ ile attık. Yetişirse bu senenin sonunda, yetişmezse önümüzdeki yılın birinci ikinci ayında ihalesini yapmış olmak kaydıyla yine sizinle o projenin temelini atacağız. Samsun’da güzel şeyler oluyor buna inanın. Samsun büyük bir dönüşümün altına arka arkaya imzalarını atıyor. Sağlık Kenti Samsun dedik, yapılan hastanelerle Samsun’u 4-5 yıl içersinde gerçek bir sağlık kenti kimliğine kavuşturduk. Şimdi sırada Samsun Sağlık Kampüsü var. Türkiye genelinde 21 vilayetimiz Sağlık Kampüsü olacak. Bunlardan bir tanesi de kamu ve özel hastaneleriyle birlikte inşallah Samsunumuz olacak.” diye kaydetti.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise “Samsun kenti, kendisine hedef belirleyen bir kent. Bu hedeflerden bir tanesi de ‘Sağlık Kenti Samsun’ sloganıyla yola çıkan bir kent. Samsun’un bu anlamda hedeflerine ulaşması bakımından yapılan önemli çalışmalar var. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yapılandırmalar, yapılanlar ve planlananlar var. Özellikle Samsun kent merkezimizde ve ilçelerimizde önemli sağlık yatırımlarımız var. Sağlık Bakanlığımızın Samsun yapmış olduğu yatırımlara baktığımızda toplam yatak sayısı 2 bin 655’ye ulaşmış ve bunun yaklaşık 3‘de 1 nitelikli yatak halinde. Bunun dışında Samsun’da özel sağlık yatırımları da oldukça fazla. Bugünde bunlardan birini açmanın onurunu gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Medicana Samsun Hastanesi ortağı Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise “Bugün duyduğum heyecanı hiçbir zaman duymadım. Bu yatırım bünyesinde istihdam edeceğe 800’ü aşkın çalışanıyla en büyük istihdam alanlarından biri olacak. Yine bu yatırım, 70 milyon dolar bölgenin en büyük sağlık sektörü yatırımlarından olacaktır. Bu hastanemizde yıldan minimum 500 bin poliklinik hizmeti verileceğini hedefliyoruz. Bu sayının en az yüzde 30’unu Samsun dışından getirmeyi hedefliyoruz. Bu basit bir hesapla 150 bin insanın tedavi olması için Samsun’a gelmesi demektir. Bu Samsun’a ekonomik anlamda büyük ekonomi katkısı sağlaması demektir. Sağlık Kenti Samsun Projesi’ne hastanemiz büyük katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Bakan Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ve geniş bir davetli katılımıyla açılış gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz