Karadeniz'e yine yağmur geliyor!

Havanın Türkiye'nin büyük bir bölümünde az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, Karadeniz Bölgesinin bir bölümünde yağışlı havanın etkili olması tahmin ediliyor.

ANKARA (ANKA) – Havanın Türkiye'nin büyük bir bölümünde az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, Karadeniz Bölgesinin bir bölümünde yağışlı havanın etkili olması tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, bugün Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji uzmanları ayrıca Hakkâri, Şırnak ve Van çevrelerinde toz taşanımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara: Bölge genelinde, parçalı az bulutlu bir hava olması bekleniyor.

Ege: Bölgede, havanın az bulutlu ve açık, yer yerse parçalı bulutlu olacak.

İç Anadolu: Havanın, az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Akdeniz Bölgesinin, az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerindeyse kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz: Az bulut ve açık, zamanla parçalı bulutlu.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Doğu Anadolu: Kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğleden sonraysa kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu olacak.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.