Karadeniz'in Ilk Diş Protez Yardımcı Eğitimi Çorum'da Başladı

Çorum Diş Teknisyenleri Derneği ile Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Karadeniz bölgesinin ilk diş...

Çorum Diş Teknisyenleri Derneği ile Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Karadeniz bölgesinin ilk diş protez yardımcı personel eğitimi başladı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde başlatılan eğitim çalışmasına 25 kişinin katıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Mehmet Sarıarslan, Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk ve tek mesleki eğitim çalışmasının yapıldığını söyledi. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceğini belirten Sarıarslan, eğitimde emeği geçenlere teşekkür etti. Kursta mesleki becerilerin geliştirilmesine yönelik konuların ele alınacağını dile getiren Sarıarslan, ''Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, mesleki yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hale getiriyor. Diş protez teknisyenliği mesleğinin sürekli gelişmesi, personel istihdamına olan ihtiyacın artması ile hâlihazırda yalnızca pratik eğitimle kendilerini geliştiren, mer'i mevzuat durumlarına uymayan ve diş protez laboratuvarlarında yardımcı eleman olarak çalışan kişilere diş protez alanında sertifikasyon eğitimi verilerek ve laboratuvarda yetki ve sorumluluklarını açıkça belirleyerek istihdamlarını sağlamak amaçlanıyor.'' dedi.

Reklam
Reklam

Sarıaslan, düzenlemede söz konusu kişilere, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak işbirliği protokolü sonrası verilecek eğitim ve sınavları başarı ile tamamlamaları halinde sertifika verileceğini söyledi. Sarıaslan, diş protez alanı öğretim programlarının, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlandığını dile getirdi. Bireylerin kazandıkları yeterlilik doğrultusunda istihdam edilebileceğine değinen Sarıaslan, ''Diş protez alanı altında yer alan diş protez elemanı sertifika programı ile ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye yeterlilikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunuluyor.'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz