Karadenizli Firmalar Gıda Zirvesinden Mutlu Döndü

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF) koordinasyonunda Karadeniz İşadamları Derneği’nin (KARGİD) Trabzon’da düzenlediği ‘Gıda...

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF) koordinasyonunda Karadeniz İşadamları Derneği’nin (KARGİD) Trabzon’da düzenlediği ‘Gıda ve Tarım Ürünleri Zirvesi’ne katılan firmalar mutlu döndü. Gıda ve tarım ürünleri sektöründe faaliyet gören işletmelerin katıldığı zirvede firmalar ikili iş görüşmeleri yaparak bayilik alıp, bayilik verme imkanı buldu. Üretici firmaların gıda toptancıları ve market temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda da birçok firmaya yeni bayilikler verme fırsatı doğdu.

Reklam
Reklam

Trabzon Gıda ve Tarım Zirvesi’nde Türkiye’de organik tavuk üretiminin yüzde 95’ni elinde bulunduran Samsun’un Bafra ilçesindeki Yeşil Küre Organik Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. firması, Karadeniz Bölgesi’nde bayilik vermek için firmalarla görüştü. Bayilik görüşmelerinin son derece olumlu geçtiğini söyleyen Yeşil Küre Organik Ürünler San. Tic. Ltd. Şti Genel Müdür Yardımcı Mahmut Aydın, “Bu zirve bizim için çok olumlu geçti. Karadeniz Bölgesi’nde bulunan birçok market ve gıda toptancısıyla görüşme imkanı bulduk. Görüşmelerimiz olumlu geçti. İnanıyorum ki bu zirveden sonra Karadeniz’in birçok ilinde ürünlerimiz satılacak. Bu tip organizasyonların daha fazla yapılması bölgemiz açısından daha verimli olacaktır” dedi.

Rize’de fındık ve fındık ürünleri üretimi yapan Rikar Gıda Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şirketi Genel Müdürü Seyfullah Pakkan da firma olarak gıda zirvesinden memnun döndüklerini söyleyerek, "Bölgesel olarak yapılan bu tür programları faydalı buluyorum. Gıda zirvesinde de çok güzel bir ortam hazırlanmış. Alıcı ve satıcılarla bölgesel bazda görüşme imkanı bulduk. Biz yeni bayilikler vermek amacıyla zirveye katıldık. Birçok firmayla görüşmeler yaptık, görüştüğümüz bu firmalara bayilik işlemlerimizi en kısa sürede gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu tür programların bölgeler arası da yapılması bizim için daha faydalı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
OY-DA gıda yeni bayilikler aldı.

Reklam
Reklam

Giresun’da gıda toptancılığı üzerine faaliyet gösteren OY-DA Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Muhammet Çelebi ise zirvenin bugüne kadar katıldığı organizasyonlar içinde en iyisi olduğunu belirterek, “Daha önce bu tür birçok organizasyona katıldık, en iyi geçen organizasyon buydu. Bayilik vermek isteyen firmalarla görüşme imkânım oldu. Görüşmelerimiz sonucu 3 firmanın bayiliğini aldık. Birkaç firmayla da görüşmelerimiz devam edecek. Bu tür organizasyonların devam etmesi gerekiyor. Karadeniz’de bulunan firmaların birbirini tanıması ve ticaret yapması için çok yararlı. Böyle bir organizasyon yaptığı için KASİF ve KARGİD’e teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ordu’da gıda toptancılığı yapan Bayraktar Ticaret sahibi Cihan Bayraktar da gıda zirvesinin kendileri için çok verimli geçtiğini ifade ederek, “Gıda zirvesinde birçok üretici firmayla görüştük. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Bölgemizde üretilen birçok ciddi gıda firması var, ama maalesef onları tanımıyoruz. Bu tür etkinliklerle bölgemizde üretim yapan firmaları tanıma fırsatı bulduk. Bu tür organizasyonların daha sık sık yapılmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz