Karadenizli Hayırseverler, Suriye'ye Üçüncü Yardım TIR'ını Gönderdi

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, ‘Bir Ekmek Bir Battaniye’ kampanyası kapsamında Suriye’ye 1 ay içerisinde...

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, ‘Bir Ekmek Bir Battaniye’ kampanyası kapsamında Suriye’ye 1 ay içerisinde üçüncü TIR'ını gönderdi. İhtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştıracak olan TIR, Suluova İşadamları Derneği (SUSİAD) işbirliği ile yola çıkarıldı.

İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyeliler için başlatılan ‘Bir Ekmek Bir Battaniye ‘kampanyası kapsamında son TIR'Inı da Suriye'ye uğurladı. Bugüne kadar Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yaklaşık 185 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardım ile 3 TIR ve 1 kamyon yardım gönderen dernek yönetimi, Afrika'daki katarakt hastalarının gözlerini açtırmak için yeni bir kampanyaya başlatmaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

Yola çıkarılan üçüncü yardım TIR'ıyla ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Şaban Terzi, 1 ay içerisinde 3 TIR ve 1 kamyon dolusu yardım malzemesini doğrudan Suriye'ye ulaşması için yola çıkardıklarını söyledi. Son TIR'ın Suluova İşadamları Derneği (SUSİAD) işbirliğiyle ile hazırlandığını ifade eden Terzi, “Bu TIR'ın hazırlanmasında ayrıca emeği geçen TÜMDER, Beyaz İnci Derneği ile tüm hayırsever vatandaş ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Samsun'daki hayırseverlerimizin destekleriyle özellikle battaniye, giyim, gıda ve undan oluşan malzemelerini Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarının altını çizen Dernek Başkan Yardımcısı Şaban Terzi, mağdur insanlara yardım eli uzatmanın herkesin insanlık görevi olduğunun altını çizdi.

KARARAN DÜNYALAR AYDINLANSIN

Kimse Yok Mu Derneği’nin Afrika’daki katarakt hastalarına da yardım eli uzatmak için kampanya başlattığını açıklayan Şaban Terzi, "Oradaki binlerce insan ameliyat olabilmek için yardımlarınızı bekliyor. Sizde Afrika’nın 7 ülkesinde gerçekleştireceğimiz sağlık yardımlarınıza bağışlarınızla katılın. Kararan dünyaların aydınlanmasına vesile olun. Onların görmemesine göz göre göre izin vermeyin. Bir göz açtırma bedeli 100 dolar yani yaklaşık 177 Türk Lirası olarak belirlendi. Hayırsever Samsun halkından bu konuda da desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: