Karagöz Çizgi Filmlere Direniyor

Günümüzde çocuklara hitap eden çizgi film sayısı ne kadar fazla olsa da Karagöz ve Hacivat...

Günümüzde çocuklara hitap eden çizgi film sayısı ne kadar fazla olsa da Karagöz ve Hacivat hala miniklerin ilgisini çekiyor.

Çanakkale Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında kordon boyunda Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenlendi. Tiyatro Troya ekibince sahnelenen gösteri, çocuklar kadar büyüklerden de ilgi gördü. Hayal perdesine yansıyan görüntülerle çocukluklarına geri dönen Çanakkaleliler, gösteriyi ilgiyle izledi. Bir yandan Karagöz ve Hacivat’ın kavgalarına gülerken, diğer yandan da perdedeki karakterlerin kendilerine yönelttiği soruları hep bir ağızdan yanıtlayan çocuklar, gösteri bitiminde sahne arkasına giderek Karagöz-Hacivat ve diğer karakterlerin figürlerini inceledi.

Reklam
Reklam

Geleneksel Türk tiyatrosunu yaşatmak için uğraş verdiklerini söyleyen Tiyatro Troya ekibinden Rıfat Avcı, “Ben Bursa Devlet Tiyatrolarında oynarken ustalarımdan bu işi öğrendim. Sonra da merakımla birlikte kendimi geliştirdim. Çanakkale bölgesinde hem Karagöz ve Hacivat’ı hem de Geleneksel Türk tiyatrosunu ve orta oyununu profesyonel anlamda sahneleyen tek ekibiz. Çocukların Karagöz ve Hacivat’a bakışları çok farklı. Onların dünyasında yer eden birçok çizgi film var. Hayal güçleri çok geniş, hayal dünyaları çok daha büyük ama yine de Karagöz ve Hacivat’a ilgiyle bakıyorlar. Birçoğu okulda bu karakterleri öğreniyor. Biz de sahnede öğretmeye çalışıyoruz. Televizyonda izlediğiniz bir çizgi filmle canlı olarak izlediğiniz bir performansın algısı farklı. Çocukların hayal dünyasına girebilmek için biz önce perde önünde, Karagöz ve Hacivat figürlerini gösteriyoruz” dedi.

Gösteriyi çok beğendiklerini söyleyen çocuklar da Karagöz ve Hacivat’ı sürekli izlemek istediklerini belirtti.

Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Eğlenceleri, Ramazan ayı boyunca her cuma akşamı Kordon boyunda vatandaşlarla buluşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: