Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir proje olma özelliği ile bir Bursa markası olma yolunda hızla ilerleyen 'Karagöz Sinema Atölyesi'nin kursiyerleri sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.
Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen muhteşem galada, Karagöz Sinema Atölyesi kursiyerlerini, ailelerini ve sinema sanatına gönül veren coşku dolu Bursalıları bir araya getirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 21 Ocak tarihinde başlatılan Karagöz Sinema Atölyesi'nin 27 hafta süren ilk döneminde oyunculuk, senaryo ve film yapım eğitimleri alan 280 kursiyerin yazıp, yönetip oynadığı 11 film ve 5 belgesel olmak üzere 16 kısa film sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını söyledi. Bursa'nın sinema sektörü için önemli bir plato özelliği taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, "Kentimizin gerçek bir kültür başkenti olması ve bünyesinde bulunan değerlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Özellikle kent kimliği ve kültürüne yönelik yaptığımız çalışmalar her alanda sürüyor. Gerek somut eserlerin ayağa kaldırılması olsun, gerekse soyut olarak kültürümüzün canlandırılması bizim için çok önemli. Bursa bu konuda Türkiye'ye örnek" dedi. Gala da Karagöz Sinema Atölyesi kursiyerlerinden Dilek İntepe Başkana Kursiyerler adına Teşekkür etti. Kursiyerlerden Ahmet Alper Başkan Recep Altepe'ye, Sevim Güneş Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç'a, Berkay Erdem Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Genel Koordinatörü Servet Hocaoğulları'na Bahar Türe de Sinema Koordinatörü Osman Gençağa Yiğitoğlu'na plaket verdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sinema Koordinatörü Osman Gençağa Yiğitoğlu, "Bursa da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu başta olmak üzere 70 e yakın özel tiyatro var. Sanata ve sanatçıya değer veren alt yapısı olan bir şehir. Bu yüzden Bursa böyle bir atölyeyi hak ediyordu. Karagöz Sinema Atölyesi; İnsan kaynağını ve altyapı desteğini "Yerindelik" ilkesince Bursa'da oluşturmuştur. Karagöz Sinema Atölyesi, "Sinemayı sinemacılar konuşsun" ve "Bursalılar Sinemaya Seyirci Kalmasın!" sloganlarıyla yerel sanatçılarla yola çıkarak Bursa'nın markalaşmasına sinema dili ile katkıda bulunmak için kurulmuştur. Bursalı sanatçıların mutfağında bulunduğu gerek Bursa da çekilen dizilere gerek Bursa dışında çekilen dizi ve sinema filmlerine önemli destek ve katkılarda bulunmuştur. Bulunmaya da devam edecektir" dedi.