Karakale Belediye Başkanı Taygar'ın Görevden Alınması

Muş Valisi Ali Çınar, "Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz" dedi.

Muş Valisi Ali Çınar, "Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz" dedi.

Karakale Belediye Başkanı Zeki Taygar'ın görevden alınması ve belediye meclisinin feshedilmesiyle ilgili Danıştay 8. Dairesi'nin almış olduğu karar, Muş Valiliği'ne ulaştı.

Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay'ın, 6 Temmuz 2012 tarihinde hem belediye meclisinin feshine hem de belediye başkanının görevden düşürülmesine karar verdiğini belirterek, "Bu çerçevede Danıştay'ın kararı bize intikal etti. Danıştay'ın bu kararını kısa sürede belediyeye ve belediye meclis üyelerine tebliğ edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye meclisinin de feshiyle beldede başkan vekili seçilemediğine değinen Çınar, şöyle konuştu:

"Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz. Bundan sonra da valilik tarafından görevlendirilen başkan, belediyeyi yönetecek. Encümen ise meclis görevini yürütecek. Yeni bir meclis oluşuncaya kadar işin yasal prosedürü bu şekilde devam edecek."

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: