Karakaş'tan Tanıtım Eleştirisi

ÇORUM (A.A) - Osmancık Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş, Çorum turizminin sadece leblebi ve Hititlere endekslenmemesi gerektiğini

ÇORUM (A.A) - Osmancık Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş, Çorum turizminin sadece leblebi ve Hititlere endekslenmemesi gerektiğini belirterek, İskilip ve Osmancık gibi ilçelerin çabalarının da desteklenmesinin önemine değindi.

Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Osmancık ve İskilip'in son yıllarda turizm alanında adını duyurma çabası içerisine girdiğini belirterek, bu çabaların Çorum merkezden de desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Çorum'un, sadece leblebi ve Hitit Medeniyeti ile ön plana çıkarılması durumunun düşündürücü olduğunu dile getiren Karakaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Oysa ki, Çorum'u bir bütün olarak düşünmek gerekir. Hititler ve leblebiye diyecek sözümüz yok. Tabii ki leblebi de, Hititler de Çorum'umuzun kültürel değerlerini yansıtıyor. Ancak fuarlarda Hititlerle birlikte leblebiyi ön plana çıkarıp, Çorum topraklarında yetişen Osmancık pirincini yok sayar, Osmanlı'nın Anadolu'daki en önemli mirası ve en uzun köprüsü Koyunbaba'yı hesaba katmadan turizm ve tanıtım yapmaya kakışırsanız turizmde başarı elde etmek güç olur. İskilip dolması ve Çatalkara Kültür ve Sanat Evi'nin tanıtımına gerek duymadan, sadece Çorum'daki bir kaç konağı ön plana çıkarmak turistik ve kültürel değerleri olan bu ilçelerimize yapılan en büyük haksızlıktır."

Karakaş, Çorum'un turizmde mesafe kat etmek istiyorsa, leblebi ve Hititlerin yanına, yaşayan Osmanlı kentleri Osmancık ve İskilip ilçelerini de koyması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: