Karakavak-Tecde arası 14 km yol açıldı

Karakavak-Tecde bölgesinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını belirten Başkan Çakır, bunun 8 kilometresinin asfaltlandığını söyledi.

Karakavak-Tecde bölgesinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını belirten Başkan Çakır, bunun 8 kilometresinin asfaltlandığını söyledi.

Alt merkez olma yolunda hızla ilerleyen Fahri Kayahan Bölgesi’nde altyapısı tamamlanan yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde belediye başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay, Çileşiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker ve bazı daire müdürleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

MUHTAR BÜKER “YAPILAN ÇALIŞMALARLA BÖLGEMİZ MALATYA’NIN GÖZDESİ OLDU”

Reklam
Reklam

Fahri Kayahan bölgesinde Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların vatandaşı memnun ettiğini belirten Çilesiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker, “2009 yılında yapılan imar çalışmalarından sonra bölgemiz Malatya’nın yeni gözdesi oldu. Yapılan konutlarla beraber Malatya Belediyemiz bu bölgede alt yapı çalışmalarında bulundu. Yeni yollar açarak bölgemizin ulaşım ağını genişlettiler. Şimdi son safha olan asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Mahallemize ve bölgemize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAKIR: “10 GÜNE KADAR ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Malatya’nın önemli bölgelerinden biri olan ve yeni merkez durumuna gelen Karakavak-Çilesiz Bölgesinde 2009 yılından sonra yeni yol açma ve alt yapı çalışmalarında bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni yolların açılmasından sonra kanalizasyon, içmesuyu, yağmur drenaj kanallarını yaptıklarını söyledi. Başkan Çakır, “Alt yapı ve yol açma çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde, yollarımızın geri kalan kısmını kış ayları gelmeden asfaltlamak istiyoruz. Çünkü bölgemizdeki yapılaşma bitmek üzere, artık vatandaşlarımız yeni konutlarına taşınıyorlar. Son 1 yıl içinde bölgemize 3500 kişi gelmiş. Buradaki asfaltlama çalışmaları 1 haftadır sürüyor. 10 güne kadar buradaki çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“14 KM YENİ YOL AÇMA ÇALIŞMASI YAPTIK”

Şu ana kadar Karakavak-Tecde – Fahri Kayahan bölgesinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını ve bu yolların stabilizesinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, 14 km uzunluğundaki yol ağının 8 kilometresinin asfaltlandığını söyledi. Fahri Kayahan bölgesinde alt yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3 km civarında yağmursuyu drenaj hattı döşendiğini ifade eden Başkan Çakır, “Drenaj hattı çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, 17 km içme suyu şebeke hattı ile 7 km kanalizasyon hattı tamamlandı. Hedefimiz Tecde’den çevre yoluna inen 50 metrelik yola kadar olan bu bölgenin tüm eksikliklerini gidererek, yeni bir Malatya’nın kurulmasına belediye olarak öncülük etmektir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: