Karakaya Grup İçme Suyu Toplantısı Yapıldı

Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin önemli bir bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme...

Trabzon'un merkez köy ve beldelerinin önemli bir bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyu Birliği olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Karakaya Grup İçme Suyu ile ilgili bugüne kadar yapılanlar birlik üyeleriyle paylaşılırken, bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili görüşler alındı.

Başkan Gümrükçüoğlu meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bugüne kadar Karakaya Gurup içme suyu projesinin birlik üyelerinin destekleri ve Trabzon Belediyesi’nin gücüyle sürdürüldüğünü belirterek "Karakaya Gurup İçme Suyu projesi birliğe bağlı belde ve köylerin su ihtiyacının karşılanması için büyük önem arz etmekte. Vatandaşlarımıza köy suyu da olsa arıtılmış temiz bir su içirmek istiyoruz. Karakaya içme suyunun yüksek kotta olması hasebiyle suyun vatandaşlara ulaşması ekstra bir elektrik sarfiyatı gerektirmediğinden önemli derece tasarruf sağlamış oluyoruz. Bu yüzden muhtarlarımızdan bu suya sahip çıkmalarını ve vatandaşlarca yapılan suiistimallerin önüne geçmelerini rica ediyoruz. Aksi takdirde vatandaşlarca yapılacak yasal olmayan bir uygulama tespit edilirse hiç bir şekilde müsamaha gösterilmeyecek gereken ceza kendilerine verilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Yaptığı konuşmada Trabzon'un su şebekesi ve içme suyu ihtiyacıyla ilgili de birlik üyelerine bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, Atasu Barajı’nın bünyesinde bir arıtma tesisi yaptıklarını, Çakırgöl içme suyu şebekesinde gerekli tadilat çalışmalarının yapıldığını, Esiroğlu arıtma tesislerine yeni bölümler eklendiğini ve yağmur suyu ayrıştırma projesiyle birlikte şehrin içme suyu şebekesinin de baştan aşağıya yenileneceğini ve böylece Trabzon şehrinin yüz yıllık içme suyu ihtiyacının planlanmış olacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: