Karakese beldesinde yollar sele teslim

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gece saat 02.30 sıralarında başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak yağış...

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gece saat 02.30 sıralarında başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak yağış sonrası Karakese beldesinde yaşanan sel yollarda hasara neden oldu. Selde beldedeki narenciye bahçeleri ve evler de hasar gördü
Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dörtyol, Payas, Yeşilköy, Kuzuculu, Altınçağ, Karayılan, Yeniyurt belediyelerinin iş makinelerinin beldelerine geldiğini söyledi. Soylu, gece başlayıp sabaha kadar devam eden gök gürültülü sağanak yağışın beldede özellikle yollarda büyük hasar oluşturduğunu belirtti.
Metrekareye 13 kilogram yağış düştüğünü belirten Soylu, yaraları sarmak için çevre belediyelerden gelen iş makineleri ile aralıksız olarak çalıştıklarını, olayda herhangi bir can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Yakın zamanda beldede ikinci kez sel yaşandığını hatırlatan Soylu, "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle dere yatakları yakınlarına yapılan yerleşim alanları nedeni ile bu sıkıntılar oluşmaktadır." diye konuştu.
Henüz hasar tespitinde bulunamadıklarını ifade eden Başkan Soylu, ilk önce araç gerecin geçebileceği yolları açtıklarını söyledi.
Öte yandan Mehmet Akif Mahallesi'nde Mehmet Durgun'a ait park halindeki kamyonet, sel sularının altını oyması sonucu çukurda kaldı. Mahalle sakinleri, selde bozulan yollarının yollarının bir an önce yapılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz