Karakola böyle saldırı düzenlediler

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği iki gün önceki operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği iki gün önceki operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Gazi Polis Merkezi Amirliği’ne yapılan saldırı ve göstericilerin elindeki silah dikkat çekiyor. Operasyonda saldırılarda kullanılan silah ve çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve MLKP’ye yönelik çok sayıda adrese eşzamanlı baskın yapmıştı. Operasyonda, 67 kişi gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda eylemlerde kullanılan tabanca, sapan, bilye, gaz maskesi, telsiz ve benzeri çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

Reklam
Reklam

Polis ekiplerinin operasyonu ve şüphelilerin eylemlerinin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Sultangazi Gazi Polis Merkezi Amirliği’ne yönelik saldırı da yer alıyor. Eylemcilerin karakolun demir korkuluklarını parçalaması ve polis ekiplerinin biber gazıyla karşılık vermesi görüntülere yansıyor. Yüzü maskeli eylemcinin elindeki silah ise dikkat çekiyor. Terör örgütü için gasp ve yağma yaptığı iddia edilen şüphelilerin bir eylemi de yine görüntülerde bulunuyor. Maskeli bir şahsın silah tehdidiyle bir vatandaşı gasp etmeye çalışması ve vatandaşın şüphelinin maskesini açması ile zanlının kaçması görüntülere yansıyor.

Görüntülerde ayrıca Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilerin işyerlerine saldırma anı da yer alıyor. Baskın yapılan adreslerde ele geçirilen tabanca, sapan, bilye, gaz maskesi, telsiz ve benzeri çok sayıda malzeme de görüntülerde yer alıyor.

Polis ekipleri, görüntülerden yola çıkarak olaylara karıştığı iddia edilen 67 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 33 zanlı sabah adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 34’ünün işlemleri ise devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: