Karakolda Dayak Davasında 2 Polise 1'er Yıl 3'er Ay Hapis (2)

 DURUŞMAYA 3 POLİS KATILDI İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki sanık polisler Tekin D., Beyit S. ve Hakan Y. ile

DURUŞMAYA 3 POLİS KATILDI
İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki sanık polisler Tekin D., Beyit S. ve Hakan Y. ile avukatları Tolga Yurdakul, müşteki sanık Fevziye Cengiz ile avukatları Hanife Yıldırım ve Suat Çetinkaya katıldı. Polis memuru Nevzat A. ise gelmedi. Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, daha önce verdiği ve Tekin D.'nin beraati, diğer polis memurunun basit yaralamadan, Fevziye Cengiz'in ise hakaretten cezalandırılması istemli mütalaasını tekrarladı.
AVUKATLAR TALEPTE BULUNDU
Avukat Suat Çetinkaya, müvekkili Cengiz'in olay sırasında sırt üstü yere yatırıldığını, polis memurunun bir yandan tokatlarken, diğer yandan göğsünü bastırdığını, bunun 'cinsel taciz' olarak değerlendirilmesi gerektiğini, ayrıca kameraların görüntü almadığı kör noktada da dövüldüğünü söyledi.
'MÜZİKHOLDE ÇALIŞTIĞI' İDDİASI
Sanık polislerin avukatı Tolga Yurdakul ise Fevziye Cengiz'in müzikholde izinsiz çalıştığını, olay sırasında alkollü olduğunu, iddianamede belirtilen eylemlerde bulunduğunu öne sürdü. Fevziye Cengiz'in başka müzikhollerde de çalıştığını tespit ettiklerini, olay günü ailesiyle orada birlikte olduğunu söylediğini, oysa kızının sekiz aylık hamile olduğunu, bu tür yerlerin aile ortamlarına uygun olmadığını savundu. Müvekkillerinin olaydan dolayı pişmanlık duyduklarını, basına yansıması nedeniyle mağdur olduklarını, başka şehirlere tayin edildiklerini belirten Yurdakul, müvekkili Tekin D'nin savcının mütalaasında belirtildiği gibi beraatini, diğer sanıklara ceza verilecekse basit yaralamadan, haksız tahrik hükümleri uygulanarak hüküm kurulmasını talep etti.
İFADE VERDİLER
Fevziye Cengiz ise ifadesinde müzikholde çalışsaydı bunu inkar etmeyeceğini söyledi. Çalışıyor olsa dahi bunun kendisine yapılanları haklı çıkarmayacağını dile getirerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Sanık polis memuru Hakan Y., Fevziye Cengiz'in olay gecesi ekip otosuna bindirildikten sonra alkolün de etkisiyle agresif hareketlerde bulunduğunu, annesine ve kendisine küfürler ettiğini, polis merkezinde de devam edince sakinleşmesi için odaya götürdüklerini, pişman olduğunu, olayın bedelini fazlasıyla ödediğini söyledi. Polis memuru Beyit S. de yaptığının bir hata olduğunu, pişmanlık duyduğunu belirterek, "Olay sırasında 19 yıllık memurdum. Tecrübelerime göre hareket etmem gerekirdi. Keşke tahriklerine kapılmasaydım" dedi. Polis memuru Tekin D. de Cengiz'in kendisine hakaret ettiğini, kollarını tırnakladığını, bu nedenle şikayetçi olunca hakkında asılsız iddialarla suçlama yoluna gittiğini öne sürdü. Cengiz'in cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, Fevziye Cengiz'in görevli memura direnmeden beraatine, 'hakaret' suçundan 442 gün karşılığı 8 bin 440 lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesi kararlaştırılıp, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sanık polis memurlarından Tekin D. ve Nevzat A'nın beraatine, Beyit S. ve Hakan Y.nin ise 'memurun zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama' suçundan 1'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Tahrik indirimi uygulanmadığı gibi cezayı da ertelemedi. Mahkemenin kadın üyelerinden hakim Aysun Mutlu, sanık polislerin 'işkence' suçundan cezalandırılması gerektiğini belirterek karara şerh koydu.
AVUKATLAR TEMYİZ İÇİN BAŞVURACAK
Fevziye Cengiz'in avukatları, sanıkların 'işkence' suçundan cezalandırılması gerektiğini, bu nedenle kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi. Ceza alan polis memurlarının avukatı da kararın temyizi için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: