Karakoyun sele hazır mı?

Şanlıurfa Karakoyun Deresi su taşkınları ve sele karşı ne derece hazır? Dere yatağındaki gecekondular sele karşı hazırlıklı mı?

Şanlıurfa'da 26 Ekim Cuma günü etkili olan sağanak yağış karayolunu araçlara kapadı. Yağışa ani yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Sel suları nedeniyle Şanlıurfa Akçakale karayolu ulaşıma kapandı, yüzlerce araç yolda kaldı. Debisi yükselen Karakoyun Deresi’nde su seviyesi 3 metreyi buldu.

Kent merkezinde de sel suları yolların kapanmasına neden oldu. Yer yer yarım metreyi bulan sel suları nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Sürücüler ve araçlarda bulunanlar kendi çabalarıyla çıkıp güvenli noktalara gitti.

Reklam
Reklam

Selden sonra Karakoyun Deresi’nde ortaya çıkan görüntü ise ürkütücü. Kenti ikiye bölen doğal sınır niteliğindeki derenin taşması için birkaç dakika daha yağış düşmesi yeterli olacaktı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından sel sularının tahliyesi için yapılan çalışmalar meyvesini verirken derenin taşmasına karşın ne gibi önlemler alındığı ise henüz netlik kazanmadı. Dere yatağının taşması halinde gecekonduları ve karayolundaki araçları büyük tehlike bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz