Karaküçük: Rekabet Için Yeni Işbirliği Modelleri Ortaya Çıkarılmalı

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, dünya ekonomisinde yaşanan krizin ardından,...

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, dünya ekonomisinde yaşanan krizin ardından, iş dünyasının rekabet gücünü sürdürebilmesi için yeni işbirliği modellerini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti.

KMTSO toplantı salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Kemal Karaküçük, metal mutfak eşyaları sektörünün Kahramanmaraş ekonomisinde önemli yeri olduğunu dile getirdi. Karaküçük, 80’li yıllarda başlatılan serbest ekonomi akımının günümüzde işbirliği ve kümelenme eğiliminde olduğunu kaydetti. Bu kümelenme eğiliminin, iş dünyasına önemli fırsatlar kazandırdığını ifade eden Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bugün küresel ekonominin en stratejik unsuru ve ülkelerin zenginleşmesinin en önemli yolu, ihracat konusunda sürdürülebilir bir süreç elde etmekten geçiyor. KOBİ’lerin üretim ve ihracattaki etkinliğini artırmak gerekiyor. Uluslararası şirketlerin sayısını artırmak adına kümelenme temelli rekabet stratejisinin ortaya konulması ve bu kapsamda uygulanabilir, gerçekçi eylem planlarının geliştirilerek sektöre gerçek bir vizyon ve hedef kazandırılması çok önemlidir. Bugün burada yapılan çalıştayın Kahramanmaraş’ın geleceğine ışık tutacak nitelikte olacağına inanıyorum.”

Metal Mutfak Eşyaları Sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının katıldığı çalıştay, daha sonra Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Ekrem Gökçe'nin yaptığı sunumla devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: