Karakuş hayalinin sergisini açtı

Aylin Karakuş ilk kişisel takı sergisini, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat galerisinde açtı.

Büyükçekmece Halime Bulduk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Aylin Karakuş ilk kişisel takı sergisini, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat galerisinde açtı.

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin’in gerçekleştirdiği açılışta konuşan Aylin Karakuş, bu sergide kendisini yalnız bırakmayan dostlarına, destek olan ailesine teşekkür etti.

Mimarsinan Üniversitesi Arkeloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Aylin Karakuş, takı çalışmalarına hobi olarak başladığını söyleyerek, “2010 yılından bu yana hobi olarak takı yapmaya başladım. Üniversite yıllarımdan beri hayalim olan, kişisel sergi düşüncemi “Aylince” ile gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Yaklaşık iki buçuk senelik bir çalışmanın sonucu olan takılarımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Öğretmen Aylin Karakuş’un “Aylince” sergisinin açılışında konuşma yapan Başkan Vekili Ahmet Şahin ise,”Kumaşlar belirli bir yaşam sürecinden sonra, insan hayatına giren en büyük olgulardır. Kumaşların üzerine işlenen tüm boyaları mürekkep yapsak, kumaşların hikâyelerini anlatmaya başlasak yine yetmez. İncir yaprağını, ceylan derisini esaretinden kurtaran her yöreye ait ayrı bir dokuması olan, ayrıca her törenin ayrı duygularını ifade eden renklere sahip olan kumaşlardır. Bu kumaşlara anlamlı görüntüleri yüklediğinden dolayı sergiyi açan Aylin Karakuş’a çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: