Karakuyu, Patates Üretim Üssü Oluyor

Torbalı'da 1994 yılından bu yana çiftçilik yapan Karaot Muhtarı Hüseyin Önder, bir ilki başardı. Karakuyu...

Torbalı'da 1994 yılından bu yana çiftçilik yapan Karaot Muhtarı Hüseyin Önder, bir ilki başardı. Karakuyu Mahallesi’nde 50 dönümlük arazi içine ektiği patatesten inanılmaz bir verim aldı.

Yaklaşık 100 tonun üzerinde patates elde etmeyi planlayan Önder, geçtiğimiz hafta hasada başladı. Ağustos ayında ektiği patateslerden elde ettiği verim ile herkesi şaşırtan Hüseyin Önder, “Patates yetişmez denilen yerde, 130 tona yakın patates hasadı yaptım. Beklediğimin üzerinde verim aldım. Bu patatesler ne Ödemiş, ne de Niğde’de yetişenlere benziyor. Bunlar Karakuyu Ovası patatesleri” dedi.

Reklam
Reklam

Genelde domates ve slaj ektiğini dile getiren Önder, bir tavsiye üzerine patatese yöneldiğini belirterek, ağırlığı 1 kilo 300 gramı bulan patatesler yetiştirdiğini ifade etti. Hüseyin Önder, “1994 yılından bu yana sebze-meyve ekiyorum. İlk defa bu kadar verim sağladım. Hem de yetişmez denilen bölgeden. 50 dönümlük araziye ektiğim patateslerden 130 ton verim bekliyorum. Hasadımız başladı. İşçilerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: