Karal: 13 şehidin ardından bir partinin özerklik ilan etmesi tesadüf olamaz

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki kırsalda PKK terör örgütü ile girilen...

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki kırsalda PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan 13 askerin ardından başlatılan ‘Özerklik’ çalışmalarının tesadüf olmadığını söyledi.
Karal, beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve parti mensupları ile birlikte Güneysu ilçesini ziyaret etti. Bayraktar, Öğretmenevi'nde, 12 Haziran’da yapılan genel seçimlerde başarılı olan köy ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.
Karal, yaptığı konuşmada, TBMM’nin 24. Dönem milletvekillerine açılmasının ardından bir yemin krizi oluştuğunu hatırlatarak, “Bu yemin krizinden dolayı Türkiye on beş gününü kaybetti. Halen daha o yemin krizinin etkisi devam ediyor. AK Parti’nin önlenemez başarısını ve yükselişini durdurabilmek için aklımıza gelmeyecek bin bir türlü oyunlar içerisine giriyorlar. Bunlar sıradan olaylar değil.” dedi.
Türkiye’de yaşanan bazı önemli meselelerin sıradan olaylar olmadığına dikkat çeken Karal, “Diyarbakır’da 13 tane kardeşimizin şehit edildiği gün kalkıp bir siyasi partinin temsilcilerinin demokratik özerlik ilan etmeleri tesadüfi bir olay değildir. Bütün bunların son yıllarda yavaş yavaş su yüzüne çıkması, ‘Ergenekon’ adıyla adlandırılan bu anlayışın, bu zihniyetin bağlantılarıdır. AK Parti karşıtları boş durmuyor. AK Parti’nin ve beraberinde bu ülkeye taşımış olduğu bu anlayışın muzaffer olmaması ve hedefine ulaşmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Onun için bizim her zaman dik durmamız lazım." diye konuştu.
AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin terör ve anayasa değişikliği meselesinin en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çekerek, şöyle dedi: “Anayasanın da değiştirilebilmesi veya değiştirilememesi ile ilgili senaryoları görüyorsunuz. Bu senaryolar daha da farklı boyutlara da gidebilir. Ama biz üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz. Ve yapmaya da devam edeceğiz. Halkımız bize görev verdi. İlk etapta bizim yemin ederek göreve başlamamız lazımdı. Ama parlamentoda ilk icraat yemin krizi ile başladı. Bir haftadır devam ediyor. CHP artık fazla dayanamadı. Ama maalesef bundan nemalanan başta BDP olmak üzere bazı iç ve dış mihraklar olayı tetiklemeye devam ediyorlar. Çünkü mücadele devam edecek. Bitmesi kolay değildir. Bunların bitmesi için millet olarak biz kendi aramızda çok sağlam olmalıyız, sağlam durmalıyız."
Toplantıda, daha sonra 12 Haziran genel seçimlerde başarılı olan köy ve mahalle başkanlarına plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz