Karaman, 360 derece sanal alemde görücüye çıktı

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ile yürütülen “Karaman Tanıtım Portalı”...

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ile yürütülen “Karaman Tanıtım Portalı” projesi tamamlandı.

Karaman Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, dört farklı dilde 360° sanal tur ile mekanların hikayelerinin anlatıldığı, www. gokaraman.gov.tr web sitesinin sanal alemde yayınına başladığını belirtti. Orta, yaklaşık 10 bin yıllık tarihi ile önemli bir yerleşim bölgesi olan Karaman’ın tanıtım projesinin amacını “Gizli kalmış alternatif turizm potansiyelini ortaya çıkararak bölgenin gelişmesine yönelik yeni iş alanlarının oluşmasına ve bu sayede sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır.” şeklinde açıkladı.

Reklam
Reklam

Karaman'ın birçok medeniyetin izlerini taşıyan, tarih boyunca önemli bir geçiş noktası ve yerleşim yeri olduğuna işaret eden Cengiz orta, "İlimiz, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra coğrafi olarak da İç Anadolu’nun geniş düzlüklerinden Toroslara uzanan birbirinden değişik doğal güzelliklere sahiptir.” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da konuşmasında internetin bir şehrin kendini ifade etmesinde önemli bir araç olabileceğini vurgulayarak “Dilerim ki bu proje, Karaman’ı hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde daha iyi, daha güzel noktalara taşır. Çünkü Karaman’dan dünyanın dört bir yanına yollar inşa edemezsiniz; ama sanal ortamda dünyanın dört bir yanına anında ulaşabilirsiniz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: