Karaman: "batalla Takımı Star Yapan Oyuncu"

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, iki sene içerisinde Avrupa şampiyonu olabilecek bir takıma sahip olduklarını...

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, iki sene içerisinde Avrupa şampiyonu olabilecek bir takıma sahip olduklarını belirterek, "Avrupa Şampiyonu olan gençlerimiz 17 yaşında 2 sene sonra bu gençlerin üzerine bir şeyler daha katarsak Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi heyecana boğacak sonuçlar alacağız" dedi.

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik patronu Hikmet Karaman, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek 2 yıl içerisinde Avrupa şampiyonu olabileceklerini söyledi. Hafta sonu oynayacakları Kasımpaşa maçının değerlendirmesini yapan Karaman, "Kasımpaşa kadro olarak ve kendi sahasında almış olduğu sonuçlar olarak çok ciddi bir rakip. Ligdeki sıralamada da Bursaspor, Kasımpaşa son derece çekişme halinde. Dezavantajı avantaja çevirmemiz gerekiyor. Bu da demektir ki, 3 puan bizim için son derece önemli. Ama kolay bir maç değil. Bunun bilinci içerisindeyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE'Yİ HEYECANA BOĞACAĞIZ"

Avrupa Kupaları'na katılmaları halinde Türkiye'de heyecan uyandıracak sonuçlara imza atacaklarını ifade eden Karaman, "Kesinlikle Avrupa Kupaları'na katılmamız gerekiyor ve o katılımda da Türkiye'yi ve Bursa'yı heyecana boğacak sonuçları alacağız" şeklinde konuştu. Avrupa şampiyonu olan U17 takımındaki oyuncuların gelecek yıllara damga vuracağını belirten başarılı teknik adam, "17 yaş grubunun hepsini en az bir sene, normal iki sene içerisinde hazırlayıp, geleceğin Avrupa şampiyonu Bursaspor'u çıkarmamız gerekiyor. Geleceğin Avrupa şampiyonu olacak Bursaspor şuan da bizim elimizde. 17 yaş grubu Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmuş. Eğer biz bu gruba sahip çıkarsak, bu grup 2 sene içerisinde Bursaspor takımını Avrupa şampiyonu yapar. 17 yaş grubu 19 yaşında olacak. 19 yaşında bunların hepsi Avrupa'yı kasıp kavurur" ifadelerini kullandı.

"BATALLA TAKIMI STAR YAPAN BİR OYUNCU"

Gösterdiği performans ve attığı goller ile yeşil-beyazlı taraftarların büyük beğenisini kazanan Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla'nın performansını da değerlendiren Karaman, "Bu sene bizden önce 20 tane maç oynamış ve 6 gol atmış. Bizim dönemimizde 6 maçta 6 gol attı. Bu sevindirici bir durum. Burada takım arkadaşlarının da rolü büyük. Batalla, oyun zekası, topu ayağına aldığı zaman topa hükmetmesi ve asistleri ile çok yönlü bir oyuncu. Oyun içerisinde de rakip takımlar mutlaka Batalla'ya önlem almaya çalışıyorlar. Bizde bu önlemler içerisinde onu rahatlatacak ve özellikle hücum bölgesinde daha fazla adam ile bulundurarak, onun zekasının daha çok ön plana çıkacağı pozisyonlara girmesini düşünüyoruz. O da bunları bireysel becerisi ile hallediyor. Futbol bir takım oyunu. Biz, 'Bireysel oyun maç kazandırır ama takım oyunu şampiyon yapar' diyoruz. Batalla'da takım içerisinde star olarak ön plana çıkıyor ama takımı da star yapan bir oyuncumuz" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

"ÖMER TÜRK FUTBOLUNUN İÇERİSİNDE OLMASI GEREKİYOR"

Sezon sonu futbolu bırakacağını açıklayan Ömer Erdoğan'ın Türk futbolunun içerisinde yer alması gerektiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Ben Ömer Erdoğan'ı Erzurumspor'a Sant Pauli takımından getirdim. Futbola Türkiye'de biz başlattık, bitişini de Allah bize nasip etti. Gerçi futbol bitişi demeyelim. Futbolun içerisinde daha farklı görevler alabilecek kapasitede. Şuanda bile takım içerisinde örnek gösterilebilecek, son derece çalışkan, antrenman disiplini olan bir arkadaşımız. Daha 8 hafta var. Bizim her futbolcuya ihtiyacımız var. Bunun içerisinde Ömer Erdoğan'da dahil. Bunu artık lig bittikten sonra değerlendireceğiz ama Ömer Türk futbolunun içerisinde olması gerekiyor. Kendisi de bunu çok isteyecek. Bizde ona elimizden gelen her türlü yardımı ve kolaylığı sağlayacağız" dedi.

"OZAN İPEK GEÇMİŞTEN DERS ALMALI"

Bursaspor'da kadro dışı bırakılmasının ardından Mersin İdmanyurdu'na transfer olan ve orada da kadro dışı kalan Ozan İpek hakkında da görüşlerini aktaran Karaman, "Ozan, Bursaspor Kulübü'nün lisanslı futbolcusu. Bursaspor Kulübü kiraya vermiş olabilir veya o zaman Ertuğrul Hoca tasarruf yapmış olabilir. Ertuğrul Hoca bu tasarrufu yapıyorsa mutlaka haklıdır. Ozan kardeşimiz de geçmişten ders alıp, geleceğe kendisini ona göre hazırlamalı. Son derece takdir ettiğimiz bir oyuncuydu. Oyuncular ile çalışmak gerekiyor. Çalışmadan oyuncunun gerçek kapasitesini ve takım karakterini anlayamazsınız. Futbol bir takım oyunu. Futbolun içerisinde son derece disiplin, antrenmandaki performans, özel yaşantı var. Oyuncu arkadaşlarımızın da bunlara son derece dikkat etmesi gerekiyor. Her zaman oyuncu hata yapabilir ama biz büyükler ve eğitmenler olarak oyunculara yol gösteren kişileriz. Biz yolumuzu gösteririz ama bu yolda da o kişilerin sağlıklı biçimde yürümeleri gerekir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz