Karaman Fatih Projesi'ni bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve eğitim camiasında heyecan uyandıran Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve eğitim camiasında heyecan uyandıran Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi, ilk etapta, aralarında Karaman’ın da bulunduğu 17 ilde uygulanmaya başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, 17 ilde ve 51 okula akıllı tahta ve tablet bilgisayar dağıtacak. İlk etapta 3 okulda 5. sınıf öğrencileri ve 48 okulda 9. sınıf öğrencileri projeyle tanışacak. Böylelikle ilk etapta 12 bin civarında öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayarlar verilecek ve bin 496 akıllı tahta okullara kurulacak. Sınıflarda akıllı tahtanın yanı sıra beyaz ve kara tahtalar da yer alacak. Şimdi Karaman’da hangi okulların proje kapsamına alınacağı merak konusu oldu. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de akıllı tahtalar aracılığıyla istediği zaman, istediği sınıfa bağlanabilecek. Dinçer, bağlandığı sınıfta hem öğretmen hem de öğrencilerle görüşecek.
Tablet bilgisayarlar, toplamda 11-12 milyon öğrenciye ve 700 bin öğretmene dağıtılacak. Öğrencilere dağıtılacak tabletlerin 400 dolara, öğretmenlere verilecek tabletlerin ise 600 dolara mal olacağı belirtiliyor. Akıllı tahtanın her birinin 4 bin liraya mal olacağı ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz