Karaman İl Sağlık Müdürlüğü'nden "İlk Yardım Gönüllüleri İle El Ele, Hayat Kurtarmaya" projesi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kent merkezinden uzak bölgelerde yaşayan gönüllülere ilk yardım eğitimi vermek için hazırlanan "İlk Yardım Gönüllüleri

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kent merkezinden uzak bölgelerde yaşayan gönüllülere ilk yardım eğitimi vermek için hazırlanan "İlk Yardım Gönüllüleri El Ele, Hayat Kurtarmaya" projesi başladı.

İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu programda yaptığı konuşmada, bu proje ile ulaşmada güçlük çekilen uzak yerleşim birimlerinde yaşamakta olan nispeten becerikli, verilecek eğitimleri alabilecek vatandaşlarımızı bir araya getirdiklerini belirtti.

Bu vatandaşların aldıkları eğitimle kendi yaşadıkları yerlerde ihtiyacı olan vatandaşlara ilk yardım hizmeti vereceklerini ifade eden Ulu, "İlk yardım hizmeti çok önemli. Bilinçli bir ilk yardım her zaman hayat kurtarır. Sizlerin köylerinizde başarılı birer ilk yardım gönüllüsü olacağınız inancındayım" dedi.

Reklam
Reklam

Proje hakkında bilgi veren Karaman 112 Acil Servis Başhekimi Fatih Delen, 10 yıldır 112 acilde çalıştığını, trafik kazasında yaralıları arabadan yanlış çıkarıldığı için felç olan hastalar gördüğünü ifade etti.

Bunları görünce çalışma arkadaşlarıyla böyle bir proje hazırlayıp Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) sunduklarını belirten Delen şunları kaydetti:

"Bu proje ile ambulanslarımızın 15 dakikadan daha uzun sürede ulaşabileceği köy ve kasabalarımızda ilk yardım gönüllüleri tespit ettik. Bu arkadaşlarımıza bilecekleri kadar, basit fakat doğru yapıldığında hayat kurtaracak ilk yardım bilgileri vereceğiz. Ayrıca 112 Acil Servis'in görev ve faaliyetlerini, yanlış yapılan çağrıların zararlarını anlatacağız."

Daha sonra Taşkale ve Yeşildere beldelerinden gelen 29 kişilik gönüllü gruba uygulamalı ve teorik ilk yardım dersi verilmeye başlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: