Karaman Kalesinde Kazı Çalışmaları Başladı

Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için temizlik ve kazı çalışmaları başladı.

Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için temizlik ve kazı çalışmaları başladı. Kazı öncesi düzenlenen törende konuşan Karaman Valisi Murat Koca, kalede yapılacak temizlik ve kazı çalışmalarının Karaman için önemli projelerden biri olduğunu söyledi. Tarihi eserlerin gelecek nesillere sağlam şekilde aktarılması gerektiğini vurgulayan Koca, şunları kaydetti: "Eski eserler bize, geçmiş yıllarda insanların düşünce, yaşayış ve inanç hayatları hakkında bilgi verir. Geçmişi öğrenerek, bugünü anlamamıza yardımcı olur. Ülkemiz, bağrında binlerce yıldan beri yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış, zenginleşmiş bir coğrafya üzerindedir. Bu zenginlikleri koruyarak, bakımlarını yaparak, gelecek nesillere sağlam bir şekilde iletmek en önemli görevlerimizden biri olmuştur. Geçmişi bilmeyen ve anlamayan bir millet, tarih sahnesinde hatalar yapmaya mahkumdur. Devletimiz son yıllarda bu düsturla hareket ederek, ülkemizde bulunan kültür varlıklarını, hem de ecdadımızın topraklarında yer alan eserleri tekrar imar etmeye ve ayağa kaldırmaya başlamıştır." İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Orta ise Karaman Kalesinde yapılacak çalışmaların mesai gözetmeksin bitirileceğini ve restorasyon çalışmalarının ardından kalenin Karaman'a kazandırılacağını ifade etti. Konuşmaların ardından kazı çalışması başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: