Karaman Polisinden Bayramı Öncesi Uyarı

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda...

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, dolandırıcıların Kurban Bayramını fırsat bilerek piyasaya sahte para sürmeye çalışacağını belirterek, "Sahte paralar dolandırıcılar tarafından genellikle nakit para akışı ve halkın yoğun olarak bulundukları ortamlarda, akaryakıt istasyonlarında, alışveriş merkezlerinde, canlı hayvan ticareti yapılan yerlerde, semt pazarlarında, taksi ve eğlence yerlerinde piyasaya sürülmeye çalışılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların sahte para konusunda dikkatli olmalarını isteyen Sönmez, "Vatandaşlarımız paranın gerçekliğini tespit etmek için her zaman birden fazla güvenlik unsurunu kontrol etmelidir. Paranın güvenliğinden kuşku duyulduğu takdirde, gerçekliğinden emin olunan bir başka banknot ile karşılaştırılmalıdır. Sahte para, alınan kişiye kesinlikle iade edilmemelidir. Şahsa ilişkin mümkün olduğu kadar çok bilgi tespit edilmelidir. Parayı veren kişi mümkün mertebe oyalanmalıdır. En kısa sürede 155 Polis İmdat veya başka kanaldan polise bilgi verilmelidir. Sahte para görevlilere teslim edilmelidir" dedi.

Sönmez, "Yapılacak ihbarlar aranan bir kişi veya bir sahtecilik şebekesini ortaya çıkarılabileceği asla unutulmamalıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: