Karaman SBL, Yazar Rasim Özdenören'i konuk etti

Karaman Sosyal Bilimler Lisesi(SBL)’nin başvuru sahipliğini yaptığı 'Geleceğin Yazarları Yetişiyor' adlı MEVKA projesi kapsamında düzenlenen...

Karaman Sosyal Bilimler Lisesi(SBL)’nin başvuru sahipliğini yaptığı 'Geleceğin Yazarları Yetişiyor' adlı MEVKA projesi kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri'nin konuğu usta yazar, düşünce adamı Rasim Özdenören oldu.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi toplanı salonunda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Latif Memiş, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, üniversite yöneticileri ve öğretim üyeleri, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ayşe Balcı, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Okuma ve yazama ile ilgili açıklamalarda bulunan yazar, hayatındaki yazarlık süreciyle ilgili bölümlerden de aktardı.
Okumanın sadece bir araya gelmiş harfleri seslendirmek olmadığını belirten yazar Özdenören, “Herkes kendi algısının genişliği ölçüsünde okumayı başarıyor. Herkesin farklı kavrayışı, idraki var. Okumayı herkes farklı başarıyor. Kainat bizim dışımızda okunmayı bekleyen bir olgu. Okumayla yazma aslında aynı şey. Yazmak için dış dünyayı okumak gerekli.” şeklinde konuştu.
İyi bir yazarın önceden kendisine öğretilen kurallara bağlı kalamayacağını ifade eden yazar, bir anı kendinden önceki ve sonraki anlardan soyutlayarak yazı yazılamayacağını, reel, aktüel olayların hikaye yazmaya uygun olmadığını belirtti. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran yazar, programın sonunda kitaplarını imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz