Karaman: Türkiye’de Bütün Kulüpler Aynı Hastalıkta

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, tutuklu bulunan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl’ın durumunun 15 Haziran’da netleşmesi...

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, tutuklu bulunan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl’ın durumunun 15 Haziran’da netleşmesi gerektiğini ifade ederek, “Netice ne olursa olsun takımın kadrosu mutlaka korunmalı.” dedi.

Karaman, yaptığı açıklamada, UEFA tarafından Gaziantepspor’a verilen 1 yıllın men cezasının kendisini çok üzdüğünü ve hiç beklemediği bir haber olduğunu söyledi.

Buraya gelirken bu hedefleri düşünerek ve bir takım değerlerden vazgeçerek geldiğini vurgulayan Karaman, “Türkiye’de bütün kulüpler aynı hastalıkta. Ben ne diyeyim. İşte gördüğünüz gibi. Ama UEFA buna el attı. İnşallah bundan sonra olmaz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Haziran ayı sonuna kadar takım kadrosunun korunması ve transfer döneminin ele alınması gerektiğini işaret eden tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

“Ben Başkan İbrahim Kızıl’ı ziyarete gittiğimde O’na da söyledim. Mevcut yönetimin takım kadrosunu mutlaka koruması gerekir. O da bana 'Yukarıda Allah’a burada ise bu takım sana emanet' dedi. Şimdi ben ne yapayım. Takımı bırakıp kaçacak halim yok. Neticede mahkeme bir sonuca varacak. Ben art niyetli olamam. Ama sonuç ne olursa olsun bu takım korunmalı. A planı olmazsa B planı devreye girmeli. Şimdi mevcut yönetim net bir şekilde ortaya koymalı. Benim Haziran ayı bitmeden transfer ve kamp dönemini yapmam lazım. Bunlar bilenen gerçekler.”

Kulübün mali yapılanması, kamp programları ve transfer dosyasının çok önemli üç konu olduğunu belirten Karaman, “Takımda gidecek gelecek oyuncular var. Bunların netleşmesi lazım. Bunun için belirli bir mali kaynağın ve bütçenin oluşması lazım. Kamp yerinin ve tarihinin belirlenmesi lazım. Bunlar bir kulüp için önemli konular. Mevcut yönetimin A planı yapıp, olmazsa B planını devreye sokması lazım. İnşallah her şeyin Gaziantep halkı için iyi olur. Böyle olmasını arzuluyoruz. En azından Gaziantepspor’un ve Gaziantep halkının geleceği adına iyi ve güzel günler arzuluyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

BANA DOĞRUDAN VEYA DOLAYLI BİR ŞEKİLDE GELEN BİR TEKLİF YOK

Karaman, isminin Beşiktaş ile anılmasına ise, “Bana doğrudan veya dolaylı bir şekilde gelen bir teklif yok. Sadece basında yer alan haberler. Herkes gibi bende basından takip ettim” dedi. Futbolculara yapılan ödemelere de değinen başarılı teknik adam, “Futbolculara birer ödeme yaptılar. Ama senet olarak yaptılar galiba. Bunun ödeme tarihinin ne zaman olduğunu ben de bilmiyorum. Günü gelince ödemesi olur. En azından böyle arzuluyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz