Karaman Ulaşımına 1,5 Milyar Liralık Yatırım Yapılacak

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'un Karaman...

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'un Karaman ziyaretinin yeni müjdelere vesile olduğunu söyledi. Akgün, Karaman'ın sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı verecek yolların yapılması için 1,5 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirilmiş olacağını kaydetti.

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Konya-Karaman Hızlı Tren hattının ray ihalesinin 18 Şubat 2013 Pazartesi günü gerçekleştirileceğini belirten Akgün, Karaman-Konya ve Karaman-Sertavul yolu sıcak asfalt çalışmalarının baharla birlikte hız bir şekilde yapılmasına başlanması kararlaştırıldığını ifade etti. Akgün, açıklamasında Karaman-Ereğli yolunun mevcut devam eden çalışması ile birlikte Ereğli’ye kadar çift yol yapılması kararlaştırıldığını ve yine projesi devam eden Karaman Çevre Yolu Projesi'nin Karaman Belediyesi’nce 18. madde çalışmaları bitirilir bitirilmez ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.
Akgün, Karaman'ın diğer ulaşım yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Karaman-Mut-Silifke yolunun yüksek standartlı bir yol haline getirilmesi ve çalışmaların bu şekilde yürütülmesi kararı alınmıştır. Mut-Ermenek Yolunda çalışmaların devamı ve sıcak asfalt kapsamına alınmasına karar verilmiştir.Ermenek Çevre Yolunun hızla bitirilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, Ermenek-Başyayla-Taşkent Yolunun Serper ve Yörük Pazarı Geçidi Projesi bittiğinde ihalesinin hemen yapılmasına karar verilmiştir. Sarıveliler-Alanya Yolunda Sarıveliler çıkışı olan tarafın 26 Km’sinin Ocak Ayı’nda ihale edileceği bilgisi verilmiştir. Karaman-Bucakışla-Ermenek Yolunun 2013’den itibaren hızlandırılması kararı alınmış ve müteahhitte yer teslimi gerçekleştirmiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz