Karaman Valisi Kahraman "Boşa Akan Her Damla Su Milli Kayıptır"

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, boşa akan her damla suyun milli kayıp olduğunu bildirdi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, boşa akan her damla suyun milli kayıp olduğunu bildirdi.

Vali Kahraman, Akçaşehir Sulama Kooperatifi Kapalı Sistem Yer altı Sulama Şebekesi'nin açılışında, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ortalama yıllık yağış miktarlarının dünyada bin milimetre, Türkiye'de 643 milimetre, Karaman'da ise 326 milimetre olduğunu söyledi.

Karaman'ın az yağış alan yerlerinde de ortalama yıllık yağışın 250 milimetreye kadar düştüğüne dikkati çeken Kahraman, yağışların az olmasının ve modern olmayan tekniklerle yapılan tarımsal sulamaların sonucunda, yer altı sularındaki seviyenin düştüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Salma sulama sisteminin, suyun israfında büyük bir paya sahip olduğunun altını çizen Kahraman, "Boşa akan her damla su milli kayıptır. Bu nedenle bu bereketli topraklarda bu israfın önüne geçmek için modern sulama sistemlerine geçmemiz bir zorunluluktur. Yine sulamadaki maliyetin düşürülebilmesi için alternatif enerji kaynaklarını öne çıkarmak zorundayız. Bu alanda ilimizin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu her fırsatta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Kahraman, bu sistemin ilerleyen zamanlarda bölgede yaygınlaşacağını ifade etti.

Muhabir : Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: