Karaman'a 32 Branşta 300 Öğretmen Atandı

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim...

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yapılan öğretmen atamalarında, Karaman merkez ve ilçelerine 32 branşta toplam 300 öğretmenin atandığını bildirdi.

Elvan yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği brifingde geçen ay üniversite sınavlarında yaşanan başarısızlığın altında branş öğretmenlerinin yetersiz olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını belirtti. Özellikle Taşeli bölgesinde söz konusu açığın daha fazla olması nedeniyle bu bölgenin öğretmen açığının giderilmesi gerektiğini ifade eden Elvan, "Öğretmen açığının giderilmesi konusunda çalışmalara başladık. 2011 yılı Ağustos ayı ilk atama döneminde Karaman'a 21 branşta 112 öğretmen ataması yapılmıştı. Bu yıl yapılan girişimler sonrası 32 branşta 300 öğretmenin ataması gerçekleşti. Eğitim konusunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve hangi sebeple olursa olsun başarısızlığa mazeret aranmaması gerekiyor. Talep edilen her eksikliğin giderilmesi konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: