Karaman’da 12 bayan hafız taç giydi

Karaman Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 12 bayan öğrenciye taçları törenle giydirildi.Belediye Yunus Emre...

Karaman Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 12 bayan öğrenciye taçları törenle giydirildi.
Belediye Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Sağlık İl Müdiresi Uzman Dr. Nuriye Ulu, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve yakınları katıldı.
Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci, yaptığı konuşmada, hafızlığın, Kur'ân'ın mesajını öğrenme çabası içindeki müminin, onu bir bütün olarak görmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.
Değirmenci, "Tabii ki, sürekli kullanılarak, tekrar edilerek kuvvetli halde bulundurulan hafızlık, böyle bir rol oynayabilir.” hatırlatmasını yaptı.
Değirmenci, hafız olanların, hafız olmayanlara karşı çok önemli bir meziyeti olduğunu hatırlatarak, hafızlığın her zaman olduğu gibi bugün de ehemmiyetini koruduğunu ifade etti.
Değirmenci, törenin sonunda hafızları yetiştiren öğreticilere ve öğrencilere altın hediye etti. Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu da hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz