Karaman’da 17 bin öğrenci Efendimizin hayatından sınava girdi

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ve Karaman İl Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 17 bin...

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ve Karaman İl Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 17 bin öğrenci, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hayatından sınava girdi.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, İl Müftülüğü ile iş birliği yaparak hayat geçirdiği ‘Herkes O’nu Okuyor ve Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projeleri ile çocukların ve gençlerin insanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimizi tanımalarını ve örnek almalarını hedeflediklerini belirtti. Proje kapsamında Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 4 ayrı kitabın okunduğuna dikkatleri çeken Okçu, 5 ayrı kategoride yapılan sınavın 70 okulda, 600 gönüllü öğretmenin gözetiminde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Okçu, sınav öncesi süreçte evlerde Efendimizin hayatını anlatan kitapların okunması, ailelerin çocukları ile birlikte sınava hazırlanması ve yaşanılan heyecanın çok önemli olduğuna dikkatleri çekti. Türkiye’de bir ilk olan projenin aynı zamanda sosyal sorumluluk da içerdiğini belirten Okçu, sınava Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 250 hükümlü ve tutuklunun 26-27 Mart tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinin de 2 ayrı kategoride 12 Mayıs tarihinde katılacak olmasının her anlamda güzel ve bir ilk olduğunu dile getirdi. Okçu, 7 Nisan’da geniş katılımlı bir ödül töreninin yapılacağını, her kategoriden başarılı olacak 63'er öğrenciye hediye verileceğini ve 22 Nisan’da da proje kapsamında yer alan 2 ayrı yerde Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Sınava giren öğrencilerden Arzu Can, sınavın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Efendimizin hayatından sorular çıkacak olmasından dolayı sınava ciddi bir şekilde hazırlandım." dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenci velilerinden Suat Ceylan, 5. sınıfa giden Ahsen Ceylan adlı kızı ile sınava geldiğini, gerek sınava hazırlık gerekse sınav anının kendilerine her anlamda ayrı bir heyecan yaşattığını söyledi. 2 kızının sınava girdiğini belirten Cahit-Emine Suci çifti de etkinliği her anlamda önemsediklerini ifade etti.

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KAREGDER ile birlikte düzenledikleri proje hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bu tür çalışmalar gelecek nesillerin yetişmesinde farklı bir kilometre taşı oluyor. Öncesi ve sonrası ile verilecek ödüllerle ve yaşanılacak heyecanlarla öğrenciler için unutulmayacak bir hatıra olarak zihinlerde kalacak.”

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da etkinliğe gösterilen ilginin çok önemli olduğuna dikkatleri çekerek Kutlu Doğum Haftası kapsamında KAREGDER ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen sınavın ve ağaç dikme kampanyasının Türkiye’deki en anlamlı etkinlikler olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: