Karaman'da 500 Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Karaman Şube Müdürlüğü tarafından 500 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Karaman Şube Müdürlüğü tarafından 500 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Karaman merkeze bağlı Çimenkuyu köyü Avdal dağında keklikler kafeslerinden doğaya salınırken Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran yaptığı konuşmada, geçmişte doğal ortamda binlerce kekliğin yaşadığı bu bölgede artık keklik sesinin duyulmadığını belirtti.

Doğaya keklik salınmasındaki amacın nesilleri tükenmekte olan kekliklerin sayısını artırarak, sürdürülebilir yaban hayatının, biyoçeşitliliğin devamını sağlamak olduğunu ifade eden Duran, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Keklik Anadolu için çok önemli bir kuş türü. Türkülerimize konu olmuş, deyimlerimizde yer almıştır. Ne yazık ki bilinçsiz avlanma, kimyasal ilaçlar gibi nedenlerle geçmişte keklik sesinden geçilmeyen bu bölgelerde keklik sesi duymak hemen hemen imkansız hale gelmiştir. Gelecek nesillerimizin keklikleri bir fotoğraf karesinde bir televizyon ekranında görmekten ya da bir radyodan sesini sanal olarak duymaktan ziyade, keklikleri gözle görebilecekleri ve hissedebilecekleri ortamları oluşturmak adına böyle bir çalışma yaptık. Bugün burada 500 kekliği doğal ortamına bırakıyoruz. Vatandaşlarımızında bu hayvanları koruması lazım. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Sadece kaçak avlanmasınlar yeter."

Muhabir : Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: