Karaman'da 7 Bin Adet Antep Fıstığı Aşılaması Yapıldı

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi katkılarıyla ilde 2013 yılı Haziran...

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi katkılarıyla ilde 2013 yılı Haziran ayında Kurucabel, Akçaalan ve Madenşehri köylerinde bulunan menengiç ve atlantik sakızı anaçlarına toplam 7 bin adet Antep fıstığı aşılaması yaptırıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki konu hakkında yaptığı açıklamada, "Karaman meyveciliğinde üretim standartlarını yükseltip, modern tarım işletmelerinin kurulmasını teşvik ederek verim ve kaliteyi artırmak amacıyla Valimiz Murat Koca’nın talimatıyla arazi varlığının kısıtlı ve parçalı olan bölgelerimizde bulunan köylerimizde, çiftçilerimizin alternatif gelir elde etmeleri ve Antep Fıstığı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için aşılama çalışmaları yapmaktayız. Bu kapsamda Karaman İl Özel İdaresi katkılarıyla İl Müdürlüğümüz tarafından Menengiç ve Atlantik Sakızı anaçlarına Antepfıstığı aşılanması kapsamında ; Kurucabel köyü Aşağı Sazak ve Köyyanı mevkilerinde, Akçaalan köyü Eğrigüney, Gölönü, Kurupınar ve Köyyanı mevkilerinde ve Bademli Köyü Sazak ve Bilasan mevkilerindeki şahıs arazilerinde, Madenşehri Köyü Gözdağı mevkisindeki köy tüzel kişiliğine ait arazilerde İl Müdürlüğümüz teknik elemanları kontrolünde 7 bin adet Antep fıstığı aşılaması yapılmıştır. Mevcut Menengiç ve Atlantik sakızı ağaçlarının aşılanmaları sonucu hem köylümüzün geçim standardının yükseleceği, hem başka hiçbir şekilde değerlendirilmeyen bu kayalık arazilerin kıymet kazanacağı aynı zamanda köylümüze gelir kazandıracağı muhakkaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: