Karaman'da Atık Yağ Toplama Kampanyası

Karaman Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış Kolza A.Ş. ve Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Konbeltaş ile yaptığı protokol ile

Karaman Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış Kolza A.Ş. ve Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Konbeltaş ile yaptığı protokol ile bitkisel atık yağları toplama kampanyası başlattı.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yaptığı yazılı aşıklamada, evlerde ve sanayide yemek yapımında kullanılan bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmesi ile atık suların arıtılmasının zorlaştığını, şebekelerde tıkanıklıklar ve arızalara sebep olduğunu belirtti.

Tamiri ciddi maliyet gerektiren bu duruma karşı vatandaşları uyaran ve kampanyaya destek isteyen Uğurlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bir yandan şehrimizin üst yapısında yoğun çalışmalar yapılırken diğer taraftan oluşan bu tür sıkıntılar zaman kaybına neden oluyor. Karaman'da çevre bilincinin ve kentine sahip olma duygusunun giderek arttığını görüyoruz. Biz de bu atık yağların toplanması ile ilgili bir kampanya başlattık. Tüm hemşehrilerimizi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum. Kampanya kapsamında 5 litre ve daha fazla bitkisel atık yağ toplayan hanelerden biriktirilmiş yağ alınıyor ve lisanslı işletmeye teslim ediliyor. Vatandaşlarımız biriktirdikleri bitkisel atık yağları, belediyemizin 444 25 70 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak adreslerinden aldırabilecek."

Muhabir : Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: