Karaman'da Çini Sergisi

Karaman Belediyesi Mümine Hatun Kültür Merkezindeki çini kursuna devam eden kursiyerler, eserlerini açtıkları sergi ile taçlandırdılar.

Karaman Belediyesi Mümine Hatun Kültür Merkezindeki çini kursuna devam eden kursiyerler, eserlerini açtıkları sergi ile taçlandırdılar. Taş Bina Sergi salonundaki çini sergisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bu sergi ile kadınlara hizmet veren Mümine Hatun Kültür Merkezi'nin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Onlarca kursun devam ettiği merkezde eğitim gören kursiyerlerin çok başarılı işler ortaya koyduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti: "Bugün burada öğrencilerin kurs boyunca öğrendikleri çini sanatından başarılı örnekleri görüyoruz. Her eser el emeği, göz nuru ile ortaya çıkmış profesyonel eserler. Özellikle bayanlarımızın çeşitli beceriler kazanması, ülke ekonomisine ve aile bütçelerine katkı sağlamaları için bu kurslar önemli. Mümine Hatun Kültür Merkezi'nde yetişen hanımların, bu sergide olduğu gibi daha birçok eser ortaya çıkaracaklarına inanıyorum. Çini Öğreticisi Medine Taşpınar ve öğrencilere teşekkür ediyorum." Serginin açılış kurdelasını Vali Murat Koca, eşi Vildan Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile eşi Şerife Çalışkan kesti. Sergi Haziran ayı boyunca açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: