Karaman'da Devlet Övünç Madalyası Töreni

Devlet övünç madalyası almaya hak kazanan bir şehit polis memurunun yakınlarına ve bir gaziye madalyaları Karaman'da düzenlenen programla verildi.

Devlet övünç madalyası almaya hak kazanan bir şehit polis memurunun yakınlarına ve bir gaziye madalyaları Karaman'da düzenlenen programla verildi.

Karaman Valiliği toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Daha sonra devlet övünç madalyası almaya hak kazanan, 2010 yılında Şırnak'ta operasyon sırasında girdiği çatışmada sağ bacağından vurularak yaralanan Önder İnci (26) ve yine aynı yıl Mardin'de devriye sırasında askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen polis memuru Kuddusi Arısoy'un biyografileri okundu.

Reklam
Reklam

Törende duygusal anlar yaşayan ve zaman zaman gözleri dolan Vali Murat Koca, yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti.

Koca, "Bu millet şehit ve gazilerimize her zaman şükran ve minnettar kamıştır. Bugün burada şehit ve gazilerimize üstün hizmetleri için Cumhurbaşkanımız adına kendilerine Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim ediyorum. Bir kez daha şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Vali Koca, konuşmasının ardından devlet övünç madalyasını şehit polis memuru Kuddusi Arısoy adına şehidin 4 yaşındaki minik kızı İncinaz'a takdim etti. Konuşmakta güçlük çeken Vali Koca Şehit Polis Memuru Arısoy'un beratını da eşi Döndü Arısoy'a takdim etti. Tören Gazi Er Önder İnci'ye de verilen madalya ve beratın ardından sona erdi.

Törene Vali Koca'nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, şehit ailesi ve yakınları, gazi ailesi ve yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: