Karaman'da Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre günü Karaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Cumhuriyet Parkı’ndaki kutlamalara Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi,...

5 Haziran Dünya Çevre günü Karaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Parkı’ndaki kutlamalara Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, çevre gününün tarihi gelişimi, ülkemizdeki kabulü ve Karaman’da Çevre Günü nedeniyle yapılan etkinlikler konusunda bilgi verdi. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da, belediye olarak çevre çalışmaları çerçevesinde KARKAP Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyleyerek, bu proje ile atık ve çöpleri kaynağında ayrıştırmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu kapsamda cadde ve sokaklara geri dönüşüm kumbaraları konulduğunu dile getiren Uğurlu, okullarda da geri dönüşüm ile alakalı seminerler düzenleyerek öğrencilere küçük yaşta çevre bilinci kazandırmayı sağladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi ise, “Giderek bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde maalesef insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Kalkınmanın yolu sanayileşmekten geçtiğine göre, sürdürülebilir bir kalkınma için sürdürülebilir bir sanayileşmenin vazgeçilmez olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu süreç içerisinde gerek ham madde tedarikinde ve gerekse mamul madde üretiminde çevre değerlerini gözeterek faaliyetleri sürdürmek geleceğimizin sigortası olarak kaçınılmazdır. Günlük yaşamımızda da aynı bilinç içerisinde davranmak hepimizin birey olarak görevidir. Yeşiliyle mavisiyle yaşanabilir bir dünyayı bizden sonraki kuşaklara bırakabilmek için sadece başkalarını eleştirmek yerine üzerimize düşenleri yapmalıyız. Elektriği, suyu israf etmeden kullanmalıyız. Son günlerde artık açıktan açığa ve inkar edilemez bir şekilde atmosfer kirliliğinden kaynaklanan küresel ısınma ve bunun olumsuz etkileri medyanın ana gündemi halinde tüm yayım organlarının ana haberi olarak en ön sıraları işgal etmektedir. Susuzluk, kuraklık ve çölleşme tehlikesi açıkça hissedilebilir hale gelmiştir. Şurası unutulmamalıdır ki; bir tehlikenin önünü kesebilmek için, herkesin yapabilecek bir şeyleri vardır. Daha az elektrik kullanmak, daha az su tüketmek, evimizin aydınlatmasında tasarruflu ampuller kullanmak, gerekmiyorsa ışığı söndürmek, araç kullanımında tasarruflu davranmak ilk akla gelebilecek tedbirlerdendir. Bütün bu davranışlar, küresel ısınmanın önlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu dünya bize atalarımızdan kalan bir miras değil, çocuklarımıza devretmek zorunda olduğumuz bir emanettir” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen “Temiz Köyüm” yarışmasında birinci olan Çoğlu köyü adına Köy Muhtarı Mehmet Yakarşimşek’e Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi tarafından teşekkür belgesi verildi. Dereceye giren diğer köylere ve Karaman genelinde çevreye gösterdikleri hassasiyetle dereceye giren okullara protokol üyelerince teşekkür belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: