Karaman'da Ele Geçirilen Lahite Paha Biçilemiyor

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, jandarma tarafından ele geçirilerek Karaman Müzesi'ne teslim edilen lahiti inceledi. Geç...

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, jandarma tarafından ele geçirilerek Karaman Müzesi'ne teslim edilen lahiti inceledi. Geç Roma dönemine ait olduğu belirlenen lahitin paha biçilemez olduğu ifade edildi.

Müze bahçesinde güvenli bir yere konularak koruma altına alınan lahiti inceleyen Vali Süleyman Kahraman, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Kahraman, "Jandarma ekiplerimiz başarılı bir operasyona imza attı ve ülkemize, milletimize ait tarihi bir değerin kaçırılmasına engel oldu. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kadim bir şehirde, kadim topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu topraklar bereketli topraklar. Aynı zamanda bu kadim toprak, binlerce yıllık tarihi de bağrında taşıyor. Bu ülkemiz için büyük bir zenginlik. Zira milletlerin varlığı kültür ve sanat dünyasındaki zenginliğine bağlı. Bu zenginliği korumak için de hiç kuşkusuz bir kültürel bilince ve tarih bilincine sahip olmak gerekiyor. Ama görüyoruz ki bu bilinci taşımayanlar, bu bilinci tanımayanlar bu kadim topraklardaki tarihi zenginliği sadece maddi değeriyle görüyor. Bir anlamda bu ülkenin kültürel zenginliğini ve kültürel geleceğini sadece paraya kurban ediyor. Yıllarca tarihi eserlerimizin kaçırıldığına şahit olduk. Bu eserlerin birçoğunu başka milletlerin müzelerinde gördük. Ama ne mutlu ki son yıllarda tarih bilincimizde, kültürel anlayışımızda olumlu gelişmeler yaşandı. Ve artık güvenlik güçlerimiz kendi tarihini, kendi toprağını yağmalayanlara göz açtırmıyor. Bugün de jandarmamız başarılı bir operasyonla, bir tarihi eserimizi kurtardı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Lahit hakkında bilgi veren Karaman Müzesi Arkeologu Ercan Er, bulunan lahitin geç Roma dönemine ait ve paha biçilemez olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: