Karaman'da Elma Üreticilerine Kara Leke Uyarısı

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, elma üreticilerini kara leke hastalığına karşı uyardı.

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, elma üreticilerini kara leke hastalığına karşı uyardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Karaman'ın elli bölgelerinde 20 litrenin üzerinde yağış düştüğü belirtti.

Bu nedenle daha önceden ilaçlansa bile elma bahçelerinin kara leke hastalığına karşı tekrar ilaçlanması gerektiğini ifade eden Öztiryaki, "Daha önceki yaptığımız uyarılarda kara leke enfeksiyonunun Karaman merkez için devam ettiği ve yağışlara bağlı olarak ilacın etki şekli ve son ilaçlama tarihi dikkate alınarak koruyucu ilaçlamaların tekrar edilmesini istemiştik. Karaman Merkez'deki elma bahçelerinde kısmi yağışlar ve yüksek nem, kara leke enfeksiyonuna davetiye çıkarıyor. Elma için merkezde 7 olmak üzere toplam 18 tahmin ve erken uyarı istasyonlarından alınan meteorolojik veriler teknik elemanlarca değerlendirilerek, elma üreticileri uyarılıyor. Üreticilerimiz uyarılarımızı dikkate almaları onların faydasına olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: