Karaman'da Kadın Çiftçilere Eğitim Verildi

Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim programıyla köylerde yaşayan kadın çiftçilere...

Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim programıyla köylerde yaşayan kadın çiftçilere eğitim verildi.

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Demiryurt köyünde düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada, ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınların oynadığını ifade etti. Kadınların tarlada çalışmanın yanı sıra ev işleri, ailenin beslenme ve çocuk bakımında önemli görevler üstlendiğini belirten Öztiryaki, "Kadınlarımıza tarımsal eğitim hizmetleri verilmesini çok önemsiyor ve kaçınılmaz buluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitim programı kapsamında kadınlara, anız yangınları, hijyenik süt üretimi ve yem bitkileri yetiştiriciliği konularında eğitim verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: