Karaman'da Kırsal Kalkınma Projelerisayesinde Köyden Kente Göç Önlenecek

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztirtaki, hazırlanan Kırsal Kalkınma Projeleri sayesinde köyden kente göçü önleyeceklerini bildirdi.

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztirtaki, hazırlanan Kırsal Kalkınma Projeleri sayesinde köyden kente göçü önleyeceklerini bildirdi.

Öztiryaki, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomisi büyük ölçüde tarım ve tarımsal sanayiye dayanan Karaman'da il müdürlüğünce tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik Kırsal Kalkınma Projeleri hazırlamaya devam ettiklerini belirtti.

Karaman'ın tarımsal arazi varlığı kısıtlı olan ve geçimini tarım ve hayvancılıktan temin eden dağ köylerimizde tarımsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardının yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve istihdamının artırılması amaçlarıyla çeşitli Projeler hazırladık ve uygulamaya koyduk. Özellikle dağ köylerinden geçimlerini sağlamak için başka şehirlere göç eden genç çiftçi nüfusun istihdamının sağlanmasında büyük öneme sahip projelerimiz çiftçilerimiz alternatif gelir kaynakları sunmakta ve bunlar arasında meyveciliğin öne çıktığını görmekteyiz.

İlimizin tarımsal yapısı incelendiğinde hedef alınan köylerde iklim ve toprak koşullarının meyve yetiştiriciliğine çok uygun olduğu görülmektedir. Bunun dışında çok küçük ve parçalı araziye sahip bölgelerimizde seracılık da bu projeler içerisinde yine alternatif bir gelir kaynağı olarak ele alınmaktadır."

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: