Karaman'da Kullanılmayan Binalar Yıkılıyor

Karaman'da eski binaların yıkım işlemlerine başlandı.

Karaman'da eski binaların yıkım işlemlerine başlandı.

İlk olarak ismet Paşa Caddesi'nde bulunan eski Emlak Bankası binasının yıkım işlemleri başlatılırken, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Uğurlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce kentin kalbi konumundaki İsmet paşa Caddesi'nde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Burada Kuğulu Park'ı hizmete soktuklarını ve yıllar önce istimlak edilmesine rağmen boşaltılamayan eski iş yerlerini boşalttıktan sonra yıktıklarını ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Buralar yıkıldıktan sonra caddeyi yeniden düzenledik. Bu çalışmalarda bize en büyük engel 5 katlı Emlak Bankası binası idi. Burasının mahkemesi devam ettiği için yıkım işlemi yapılamıyordu. Bugün bu binanın yıkım işlemini başlattık. Tüm çevre güvenliği alındı. Yıkım bittiğinde yeşil alan olarak düzenlenecek. Ayrıca Ziraat Bankasının olduğu alan da imarda yeşil alan gözüküyor. Buranında alınması için çalışmalar başladı. Ayrıca yıllardır tren garında bulunan yarım köprünün yıkım işlemleri de önümüzdeki günlerde başlayacak. Kent merkezindeki tüm eski, tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan yerleri tek tek ortadan kaldıracağız."

Daha sonra Başkan Uğurlu, Milletvekili Elvan, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celaleddin Güngörer yıkımına başlanan binanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir : Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: