Karaman'da Mahalle Meclisi Toplandı

Karaman Belediyesi tarafından her hafta farklı mahallelerde toplanan Mahalle Meclisi, bu hafta Ahmet Yesevi ve...

Karaman Belediyesi tarafından her hafta farklı mahallelerde toplanan Mahalle Meclisi, bu hafta Ahmet Yesevi ve Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri’nde toplandı.

Karaman Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 2 mahallenin muhtarı, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Mehmet Tekin, Birim Müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Başkan Uğurlu, kısa bir selamlama konuşmasından sonra söz almak isteyen vatandaşların sorularını cevapladı. Su faturalarından alınan Katı Atık bedeli, semt pazarlarının belli bir düzen içinde olmayışı, apartmanlarda salça kaynatma, ekmek pişirme işlemlerinin yapılması için aşene yapılmasına izin verilmemesi, bazı yol ve sokakların bozuk olduğu, sokaklarda bulunan boş arazilerin park olarak düzenlenmesi, sokak lambalarının bazen gündüz de yanması vatandaşlar tarafından Başkan Uğurlu'ya sorulan sorulardı. Başkan Uğurlu, bu sorunların çözülmeyecek sorunlar olmadığını ifade ederek, '"Bu uygulamamız yeni bir uygulama. Her hafta 2 mahallemizde toplanıyoruz. Bu bir mahalle meclisi. Şu anda siz mahallenizin yönetiminin içine girmiş oldunuz. Su faturalarındaki Katı Atık bedellerindeki adaletsizliğin biz de farkındayız. Bu kanuni bir zorunluluktur. Düşündük Belediye Meclisinde yeni bir karar aldık. Artık az kullanandan az, çok kullanandan fazla para alınacak. Su faturaları 2 ayda bir değil ayda bir gelecek. Ton başına 50 kuruş katı atık bedeli alınacak. Fakat abone ne kadar su kullanırsa kullansın katı atık bedeli 5 lirayı geçmeyecek. 2013 yılı içerisinde inşallah caddelerde, sokaklarda semt pazarı olmayacak. Belli yerlere modern kapalı semt pazarları yapılacak. Böylece bu sorun da çözülecek. Apartman yaşamı çok farklı. Apartmanlar sanki insan deposu. Bir kişi apartmanın yanında, sokakta salça kaynattığı zaman insanlar rahatsız olabiliyor. Keşke eskiden olduğu gibi herkesin tek katlı ve bahçeli evleri olsa. Bende bu tarz evleri özlüyorum. Fakat çok da yapılacak bir şey yok. Fakat insanların bu tür işlerini yapmaları için kent dışında belli yerler yapılabilir. Karamanın cadde ve sokaklarını yollarını tamamen yeniden ele almaya başladık. Bir şartımız var. Alt yapının bitmesi. Alt yapı çalışması biten yerlerin yolları ve kaldırımları hemen yapılıyor. Mahallerimizdeki uygun yerleri park ve yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Yeni projeler yapıyoruz. Bu mahallelerde bahsettiğiniz yerlerin konumları incelenip değerlendirilebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: