Karaman'da "Müzeler Günü" Kutlamaları

Ülke genelinde her yıl 18 Mayıs tarihinde kutlanan "Müzeler Günü" için Karaman'da bir programla düzenlendi.

Ülke genelinde her yıl 18 Mayıs tarihinde kutlanan "Müzeler Günü" için Karaman'da bir programla düzenlendi.

Karaman Çeşmeli Kilise Tapucak toplantı salonunda yapılan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, tarihi geçmişi M.Ö 8 binli yıllara kadar dayanan Karaman'ın İç Anadolu'yu güneye bağlayan en önemli yollardan birinin üzerinde olduğunu ve yüzyıllardır çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bu uygarlıklardan kalan kültür varlıkları ile gelişen teknolojiye bağlı olarak ülkemizin bir çok yöresinde ortadan kalkmış olan yoğun folklorik özelliklere sahip olması sebebi ile Karaman'a bir müze gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade eden Orta, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Karaman'da ilk müze Turizm Derneği tarafından 1961 tarihinde kurulmuş. çeşitli yerlerde faaliyetini sürdürdükten sonra 1980 yılında bugünkü yerine taşınmıştır. Bugün itibariyle Karaman müzesinde ve bahçesinde sergilenen eser sayısı bin 157'dir. Depolarımızda ise 13 bin 282 adet eserimiz vardır. 2011 yılında müzemizi 12 bin 910 yerli, 233 yabancı olmak üzere toplam 13 biz 143 kişi ziyaret etmiştir. Bu sayının artması için çalışmalarımız devam etmektedir."

Daha sonra Karaman Müzesi'nin ve tarihi kültürel yerlerin tanıtıldığı slayt gösterisi izlendi.

Programa Müdürlük çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: