Karaman'da Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesi Ve Göksu Havzası Projeleri

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman'da yapılması düşünülen, Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesi ve Göksu Havzası Projeleri'nin gerçekleşebilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü bildirdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman'da yapılması düşünülen, Organize Hayvancılık İhtisas Bölgesi ve Göksu Havzası Projeleri'nin gerçekleşebilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü bildirdi. Akgün, yaptığı yazılı açıklamada Karaman'da, hayvancılığı geliştirmek üzere İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları birkaç yıldır devam ettiğini, önceki yıllarda fizibilite çalışmaları yürütülen projenin, Karaman Milletvekilleri olarak yaptıkları girişimler sonucunda 2013 yatırım programına alındığını belirtti. Yasal ve idari altyapı çalışmalarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının projeye gerekli ödeneğin ayrılmasına karar verdiğini ve önümüzdeki günlerde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin, içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı işlerinin ihalesine çıkarılacağını ifade eden Akgün, şunları kaydetti: " Altyapı ihalesi ile birlikte Hayvancılık OSB’nin Karamanımıza kazandırılması ile ilgili önemli bir aşama gerçekleşmiş olacaktır. Bu gelişme aynı zamanda Karamanımıza hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıların sayısını da artıracaktır. Diğer yandan, Karamanımızda, tarımda çeşitliliği ve verimi artırmak için özellikle Göksu Vadisi ve civarındaki dağ köylerimizi kapsayan Göksu Havzası Projesinde de idari altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde bu yatırımımızın gerçekleşmesi için İPARD veya Kalkınma Bakanlığımız üzerinden projenin finansman çalışması başlayacaktır. Çalışmaların Karamanımıza hayırlar getirmesini temenni eder, emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ederim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: